Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Hírportált indított az InfoRádió

2006.01.16. 11:19
Hétfőtől önálló szerkesztőséggel működő hírportált indított az InfoRádió, mely a rádió információi mellett több hazai és nemzetközi hírügynökség híreit és képanyagait is közli. Az új hírportál multimédiás szolgáltatásokat, meghallgatható és letölthető tartalmakat, podcastingot és élő videoközvetítéseket is kínál.

Január 16-án A www.inforadio.hu cím alatt hírportált indított az InfoRádió. Módos Márton, ügyvezető igazgató-főszerkesztő elmondta: a hírportált önálló internetes hírforrásnak szánják, melynek önálló szerkesztőséget alakítottak ki. A szerkesztőség tagjai korábban a BBC Magyar Adásánál, a Reuters brit hírügynökségnél vagy éppen az MTI-nél szereztek szakmai tapasztalatot.

A hírportál az InfoRádió információi mellett több hazai és nemzetközi hírügynökség híreit és képanyagait is feldolgozza. A internetes szerkesztőség együttműködik a BBC-vel: az inforadio.hu oldalon angolul olvashatóak a hírrádióval évek óta együttműködő brit közszolgálati médium vezető hírei is.

Videoközvetítés, podcasting

Az új internetes lap a hírrádióhoz hasonlóan szerkesztőségi véleményt vagy kommentárt egyáltalán nem közöl. Az önálló cikkek és képanyagok mellett az inforadio.hu hírportál multimédiás tartalmakat is kínál. Az élő rádióadás és az InfoRádió által korábban bevezetett telerádiós szolgáltatás hanganyagai mellett a portál látogatói meghallgathatják és letölthetik a hírrádió legérdekesebb interjúit, magazinműsorait, illetve Aréna című interjúműsorát is.

A hírportál szerkesztői külön podcasting-csatornát biztosítanak a hanganyagokat digitális formátumban letölteni kívánó felhasználók számára. A meghallgatható tartalmak mellett a portál látogatói rendszeresen élő videoközvetítésen követhetik az adott időszak legfontosabb politikai-társadalmi eseményeit. A regisztrált látogatók díjmentesen napi hírlevelet, illetve a rendkívüli híradások ("breaking news") esetén azonnali emailértesítést kérhetnek.