Nem büntetnek Janet Jackson melléért

2008.07.22. 12:17
Az énekesnő híres 2004-es mellvillantása miatt félmillió dolláros pénzbüntetést szabott ki az amerikai a felügyelő hatóság a CBS-nek. A csatorna fellebbezett, és nyert.

Mégsem kap 550 ezer dolláros (79 millió forintos) büntetést a CBS tévécsatorna Janet Jackson 2004-es mellvillantása miatt, döntött Amerikában a másodfokú bíróság, írja a BBC. A bírói határozat szerint a Szövetségi Kommunkációs Bizottság korábban „önkényesen és megalapozatlanul” szabta ki a bírságot.

Négy éve, február 1-én 90 millió tévénéző látta, amikor a Super Bowl szünetében Justin Timberlake egy hirtelen mozdulattal eltávolította a Janet Jackson jobb mellét fedő ruhadarabot. Az amerikai futball-döntő után a tévécsatornánál több mint félmillióan reklamáltak.

A kommunikációs bizottság az eset után a legmagasabb büntetést szabta ki, amit amerikai tévécsatorna valaha is kapott. A CBS viszont bírósághoz fordult. Most azzal az indokkal adtak nekik igazat, hogy "a csatorna nem tehető felelőssé Justin Timberlake és Janet Jackson viselkedése miatt".