Jövő vasárnap indul a Tv2 szappanoperája

2005.01.10. 15:18
Nem csodát, de stabil nézettséget vár a TV2 a január 23-án induló Jóban-rosszban című szappanoperától. A Jóban-rosszbant a csatorna vezetése szerint főleg az különbözteti meg a konkurenciától, hogy ebben igazi színészek és nem amatőrök játszanak.
"A televíziózás legnagyobb vállalkozása a napi sorozat" - mondta Kereszty Gábor, a TV2 vezérigazgatója a csatorna hétfői sajtótájékoztatóján, ahol bemutatták a sajtónak az új, január 23-án induló szappanopera díszleteit, háttértörténetét és szereplőit. A stúdióban csaknem tucatnyi díszletet építettek fel, elsősorban a történet fő helyszínéül szolgáló magánkórház helyiségeit.

Kereszty Gábor, a csatorna vezérigazgatója elmondta, nem várnak csodát a sorozattól, és nem gondolják, hogy egyik napról a másikra legyőzhetnék a hat éve futó Barátok köztöt. Az új szappanoperát főleg az különbözteti meg a riválistól, hogy kizárólag profi színészeket alkalmaznak, tette hozzá Kereszty.

#alt#
Klikk a képre
A szereplőket egyébként 900 jelentkező közül válogatták ki, a castingot Somorjai Tibor felügyelte, akit a Barátok közt Berényi Ákosaként ismert meg a közönség. A Jóban-rosszban egyébként egyelőre nem az RTL sorozatával szemben, hanem este héttől lesz látható. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Tv2 műsorstruktúrája teljesen megváltozik, és a híradók sávja után megszűnik az eddigi állapot, amikor mindkét csatorna hasonló műsorokat sugárzott ugyanabban az időben, ezentúl a Fókusz alatt nem a Tv2 bulvárhíradója, az Aktív jelentkezik majd.

Az első egy órás bevezető epizód azonban kivételesen vasárnap este nyolctól, a Napló után vezeto be a nézőket a Csillagvirág magánkórház mindennapjaiba és a szereplők közt feszülő konfliktusokba.

Van türelmük

Kereszty azt is elmondta, a Tv2 óriási türelemmel várja az új produkció eredményeit, mivel az ilyen vállalkozások néha csak hosszú idő után válnak sikeressé. Emlékeztetett arra, a Barátok közt is igen szerényen teljesített az első fél évben. Az viszont biztos, hogy 2005-ben végig a képernyőn marad a Jóban-rosszban.

A Jóban-rosszban éves költségvetése körülbelül 1,5 milliárd forint, a produkciót az Interaktív száz százalékos tulajdonában lévő, hárommillió forintos alaptőkével létrahozott Interaktív-Fiction Kft. készíti. A stúdiónak otthont adó egykori nyomda épületét nem vette meg, csak bérli a sorozatot készítő cég. A bérleti díj pontos összegét nem árulta el Sváby András, mivel azt a cég üzleti titokként kezeli.

Igazi színészek

A Jóban-rosszbant a csatorna vezetése szerint főleg az különbözteti meg a konkurenciától, hogy ebben igazi színészek és nem amatőrök játszanak. A tizenhét főszereplő közt van, aki a Radnóti Miklós Színházban, az Örkény István Színházban, azaz az egykori Madách Színházban, Székesfehérváron vagy éppen az Új Színházban jelenleg is szerepel különböző darabokban, és a műsor készítői ezentúl sem akarják korlátozni a színészek egyéb fellépéseit.

A színészek, a konkurens Barátok közt gárdájával ellentétben, szinte már mind rendelkeznek tévés gyakorlattal a polgármestert játszó Vándor Évát például többek közt a Patika című Koltai Róbert-sorozatban szerepelt, de feltűnt a Tv2 legutóbbi próbálkozásában, a Hetes csatornában is, míg például az igazgató feleségét alakító Kerekes Viktória játszott a a Tesó című magyar filmben vagy éppen a Max című amerikai filmdrámában, ahol John Cusack oldalán tűnt fel.