Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Indul a TV2-s ellen-Barátok közt

2004.12.09. 16:28
Várhatóan januárban indul a TV2 új szappanoperája, a Jóban-rosszban. A sorozat egy kórházban játszódik, a szereplők között ismert színészek is feltűnnek majd. A Barátok közt producere nem tart a konkurenciától.
A TV2 ismét megkísérli megtörni az RTL Klub monopóliumát a napi szapanoperák piacán. A nevében Németország legrégebbi sorozatára, a Gute Zeiten-Schlechte Zeitenre emlékeztető, Jóban-rosszban című produkció azonban a Barátok közttel ellentétben kórházsorozat lesz, és leginkább a Vészhelyzethez hasonlít majd. Lapinformációk szerint az új sorozat a Dallas és a Szomszédok örökségéből is merít.

A TV2 egyelőre semmit nem hajlandó elárulni a szappanoperáról, de mivel annak reklámkampánya már megkezdődött, várhatóan legkésőbb januárban megkezdik a sugárzását. A Színes Bulvár Lap információi szerint a Jóban-rosszbant a Barátok közt riválisának szánják, az Index viszont úgy tudja, a sorozat - legalábbis indulásakor - nem az RTL sorozatának műsoridejében lesz látható.

A kórházsorozatban népszerű színészek is játszanak majd, köztük Gubás Gabi és Vándor Éva. A szappanoperát az Interaktív Kft. készíti.

Nem félnek a konkurenciától

Kalamár Tamás, a Barátok közt producere nem tart a kihívástól. Mint az Indexnek elmondta, a Barátok köztben nem terveznek semmiféle változást. Emlékeztetett arra, hogy a TV2 már sok mindent megpróbált a sorozat ellen, beleértve a saját szappanoperát, ám a Barátok közt megőrizte vezető pozícióját. A TV2-s produkcióhoz szerződtetett színészekkel kapcsolatban megjegyezte: a Barátok közt szereplői is közismert színészek, sőt a legismertebb arcok közé tartoznak.

A Barátok közt hat éve, 1998-ban kezdődött. A sorozat kezdetben mérsékelt érdeklődést keltett, de az RTL Klub kitartott mellette, és a nézettség lassan növekedni kezdett, majd a szappanopera a Fókusz mellett a csatorna napi műsorszerkezetének alapkövévé vált. A Berényi-család kalandjaira ma mintegy kétmillió tévéző kíváncsi naponta. A TV2 legutóbb Hetes csatorna címen indított hasonló műsort. Az a sorozat egy televízió mindennapjait mutatta be, ám rövid időn belül megszűnt.