Megbukott Joey

2006.03.13. 13:04
A Jóbarátok utódsorozatát olyan kevesen nézték, hogy az NBC örökre levette a műsorról. Matt LeBlanc most a Maffiózók mellékszerepével vigasztalódhat.

Néhány hónap kihagyás után az NBC újból műsorára tűzte a múlt héten a Joey című vígjátéksorozatot, majd a tragikus nézettségi adatokat látva úgy döntött, hogy végleg befejezi a Jóbarátok spin-offját, vagyis testvérsorozatát. A minden idők egyik legnépszerűbb amerikai sorozatából kinőtt Joey ugyanis mindössze négy millió embert érdekelt, ennyi embert tudtak a képernyő elé ültetni a tehetségtelen New York-i színész hollywoodi kalandjai.

A Joey új része a reklámozók szempontjából fontos 18-49 év közötti lakosságnak csupán 1,4 százalékát érdekelte, ennél még a vígjátékkal párhuzamosan futó Szívek szállodája ismétlés is több embert érdekelt március 7-én este. A sorozat már többször vetített epizódjának 7,28 millió nézője volt a WB elnevezésű kábelhálózaton.

Nem ment mindig ilyen rosszul a Joey-nak, hiszen 2004 szeptemberében az új műsor első három részére átlagosan 16,4 millióan voltak kíváncsiak, ami így akkor az első helyre került az amerikai tévés nézettségi listán. A Joey ugyanabba az esti műsorsávba került két éve, ahol a Jóbarátok szerepelt tíz éven keresztül, a 2004. tavaszi befejezéséig.

Joey jövője

A Joey Tribbianit alakító Matt LeBlanc ennek ellenére nem marad munka nélkül, hiszen The Watch (Őrség) címmel egy második világháborús sci-fi horrortforgat majd , aminek producere is lesz, emellett iparági pletykák szerint az NBC-től az HBO-hoz igazolt, ahol nemsokára a Maffiózókban is feltűnik majd. Sőt még az is lehetséges, hogy Lisa Kudrow-val, a Jóbarátok Phoebe-jével együtt is láthatják majd az HBO nézői a Comeback című tévésorozatban.