Gusztáv
3 °C
7 °C

A Magyar Rádió vizsgálja a Faludy-paródia körülményeit

2006.09.04. 13:42
Az Index cikke nyomán vizsgálják, hogy miért vicceltek azon Faludy halála után órákkal, hogy azért nem kedvelik a költőt az irodalomtörténészek, mert még él.

A Magyar Rádió elnöke szerint először azt kell tisztázni, miként történhetett, hogy - egy nappal a költő halála után - Faludy Györgyöt utánozták az egyik kabaréműsorban.

A dolog "nem volt szerencsés" - mondta az MTI-nek hétfőn Such György, aki szerint először annak kell utánajárni, hogy valaki hibázott-e, vagy az ilyesmi "egyszerűen be van építve a jelenlegi működésbe", minden további lépésről csak ezt követően lehet szó.

Az Index Comment:com médiablogjának posztja szerint a szombaton elhangzott paródiában egyebek mellett arra a kérdésre, hogy tudatában van-e annak, miért nem kedvelik az irodalomtörténészek, Faludy György "magyar hangja" azt felelte: "mert még él".

Már a műsor végén elhangzott egy bocsánatkérés, a Rádiókabaré főszerkesztője pedig még aznap elnézést kért az MTI-n keresztül a történtek miatt.


Sinkó Péter

Sinkó Péter ekkor elmondta azt is, az áprilisi kabaréból júniusban összevágott 80 perces műsorban maradt benne az a szám, amelyben Éles István humorista mások mellett a költő hangját is utánozta.

Rádiós szakemberek arra hívták fel az MTI munkatársának figyelmét: csak a műsor kezdete előtt néhány órával vált ismertté, hogy a költő meghalt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!