Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Magyar Rádió vizsgálja a Faludy-paródia körülményeit

2006.09.04. 13:42
Az Index cikke nyomán vizsgálják, hogy miért vicceltek azon Faludy halála után órákkal, hogy azért nem kedvelik a költőt az irodalomtörténészek, mert még él.

A Magyar Rádió elnöke szerint először azt kell tisztázni, miként történhetett, hogy - egy nappal a költő halála után - Faludy Györgyöt utánozták az egyik kabaréműsorban.

A dolog "nem volt szerencsés" - mondta az MTI-nek hétfőn Such György, aki szerint először annak kell utánajárni, hogy valaki hibázott-e, vagy az ilyesmi "egyszerűen be van építve a jelenlegi működésbe", minden további lépésről csak ezt követően lehet szó.

Az Index Comment:com médiablogjának posztja szerint a szombaton elhangzott paródiában egyebek mellett arra a kérdésre, hogy tudatában van-e annak, miért nem kedvelik az irodalomtörténészek, Faludy György "magyar hangja" azt felelte: "mert még él".

Már a műsor végén elhangzott egy bocsánatkérés, a Rádiókabaré főszerkesztője pedig még aznap elnézést kért az MTI-n keresztül a történtek miatt.


Sinkó Péter

Sinkó Péter ekkor elmondta azt is, az áprilisi kabaréból júniusban összevágott 80 perces műsorban maradt benne az a szám, amelyben Éles István humorista mások mellett a költő hangját is utánozta.

Rádiós szakemberek arra hívták fel az MTI munkatársának figyelmét: csak a műsor kezdete előtt néhány órával vált ismertté, hogy a költő meghalt.