Még lehet pályázni a Kamera Hungáriára

2008.02.27. 16:16
A tévécsatornák idén rekordszámú műsorral neveztek, de mivel idén már van új média kategória is, bárki feltöltheti videóját még március 1-ig. A fődíj 150 ezer forint.

Rekordszámú (519) pályamű érkezett a Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztiválra a nemrég lezárult nevezési határidőre.

A tévéműsorok legnagyobb seregszemléjét idén Veszprémben rendezik meg április 4-e és 6-a között. A fesztivál 19 év után idén tér vissza oda, ahol elkezdődött, azaz eredeti helyszínére, Veszprémbe.

Tizenhárom kategóriában érkeztek pályaművek, amelyek összesen 15 ezer percnyi műsoridőt tesznek ki. Valamennyi országos tévécsatorna pályázott, de számos helyi, városi tévé is küldött anyagot, és nagy számban érkeztek alkotások a határon túli magyar tévéműhelyektől is.

Március 1-jéig egy kategóriában még lehet pályázni: az új média kategóriában a világhálón megjelenő videóanyagokat is várnak, illetve mobiltelefonon felvett, öt percnél nem hosszabb videókat is elfogadnak a rendezők. A veszprémi fesztiválon az új médiás tartalmú és mobilvideókat is levetítik. A saját készítésű videókat az Index videómegosztójára, az Indavideóra kell feltölteni, a versenynek külön aloldala van itt.

A pályaműveket kategóriánként szakmai zsűri minősíti előzetesen, és a legjobbak kerülnek majd a fesztivál zsűrije és a közönség elé Veszprémben.