Még mindig tapadjon a katódcsőre!

2005.12.24. 21:42
Jóllakottan, boldog bódulatban ücsörögne egész nap a kékesen vibráló tévé előtt, egy nagy adag, porcukorral vastagon megszórt bejgli társaságában, de a kereskedelmi televíziók csak seggreesős, meg romantikus vígjátékokat nyomnak kifulladásig? A halászlé-túladagolás miatt már az éjjel-nappali videotékáik sem tud elbotorkálni, de az RTL Klub Muszklimikulásból, vagy a Megasztárból azért, köszöni nem kér? Legszívesebben elszökne a családi vacsoráról, otthagyná rég nem látott anyósát, csak hogy szeretgesse egy kicsit vadonatúj plazmatévéjét? Nézze meg mit kínál karácsony első napja, már persze a újramelegített halászlén és az idegesítő rokonokon kívül!

December 25.

A kereskedelmi csatornák még mindig a szeretetbusinessben utaznak: a Tv2-n Beethoven 2 (10.10), egy még nagyobb bernáthegyivel, meg My Girl 2 (14.40), az első szerelem visszavág, és a ragadós puszedlihalom csúcsán ott a Megasztár vigaszága (19.00) is. Sok-sok sírás, karácsonyi dalok, meg persze Soma. Az RTL Klub mindezt képes volt megbolondítani pár csepp idiotizmussal, hiszen a nap sztárja Hulk Hogan, a Muszklimikulás, (13.15), meg az idegesítő, animált Scooby Doo. (19.00).

Macskafogó
Macskafogó

Jó hír viszont, hogy ha nosztalgiázni akar, és sosem tudja megunni Grabovszkyt, hát délután megint leadják a Macskafogót (16.00), ezúttal a Magyar ATV-n. Egy aprócska kalapocska, benne csacska macska mocska.

Ha viszont kis kábelcsatornára csak az elismerten és megérdemelten ócska műsorok miatt kapcsol, borzongani egy kicsit, hát a Hálózaton ne hagyja ki a Bencze Showt (23.30), ezúttal Aradszki Lászlót faggatja minden idők legkopaszabb magyar gagyitévése. A nap legfájóbb programja azonban mégis csak a Budapest Televízió Karácsonyesti kívánságműsora (20.00) lesz, amiben Nyertes Zsuzsa és Lovay László élőben, spontán teljesíti a nótarendeléseket. Szürreális utazás a sztaniolból kivágott haknicsillagocskák világába.

A karácsony a családé, talán ezért sugároznak ennyi maffiaműsort ezen a napon: a Viasat3-on ott a Keresztapa 2 (21.05), a Viasat Exploreren a Maffiabirodalom (21.00) című dokumentumfilm-sorozat harmadik része az Europa Europán pedig A polip (20.30) című kultikus maffiasorozat hatodik évadja az est egyik csúcspontja.

Akik művelődni akarnak, meg persze a sok ezer éves tradíciókat követve csendben lerészegedni a családi vacsora után, üljenek le a Spektrum elé, ahol alkoholistablokk várja a habzsolásba megfáradtakat: a Szeszről szeszre (21.40) a az alkoholgyártás tradícióiba vezet be minket, míg az elrettenően unalmas című, de amúgy nézhető Hagyományos magyar élelmiszerek (22.10) ezúttal a hazai bortermelés témakörében igazít el.

Mythbusters
Mythbusters

Az este legizgalmasabb ismeretterjesztő filmje azonban a nálunk csak Állítólag címmel futó Mythbusters (19.00) lesz a Discoveryn. A sorozatban két lökött filmtrükkszakértő próbálja tudományos alapossággal bizonyítani vagy cáfolni a modern városi legendákat, a hollywoodi toposzokat és a new age válogatott baromságait. A vasárnapi epizódban a sugárhajtású-hátizsákról és a piramisok erejéről tudhatunk meg többet.

A pikáns vizuális ingerekre vágyóknak ezúttal a Club esti programját ajánljuk: a Csak felnőtteknek! (23.30) című abszurd talk showban negyvenes angol értelmiségi nők beszélgetnek a szexről fél tucat műpénisz közvetlen közelében. Ne szégyelljék, ha titkon ez mozgatja meg a fantáziájukat!

Ha viszont igazi érzelmekre vágyik, hát kivételesen kapcsoljon a Duna Televízióra, itt adják ugyanis a Casablancát (21.55) még mindig fekete-fehéren. I think, this is the beginning of a beautiful friendship