Egymásnak esnek a médiasztárok Kepes Desszertjében

2005.02.11. 17:09
Hajós András és Csernus Imre veszekedésével tér vissza Kepes András, de jövő csütörtökön saját műsorral jelentkezik Váncsa István is.
Február 17-én az RTL Klubon újraindul Kepes András évek óta szünetelő műsora, a Desszert. A beszélgetős műsorból egyelőre négy adás készült el, ezeket havonta sugározza majd a kereskedelmi csatornán.

Szélesvásznú beszélgetés

Az első adásban Kepes Hajós András műsorvezetővel, Csernus Imre tévépszichológussal és Bíró Kriszta színésznővel beszélget a Hemingway étteremben. Egy hónap múlva, a második epizódban Karafiáth Orsolya költőnő, Szalay-Berzeviczy Attila, a tőzsde elnöke és Majka, az ózdi rapper ülnek egy asztalhoz.

A kilencvenes évek műsora új, szuperközeli felvételekre alapozott vizuális világgal tér vissza, amihez öt kamerát használtak. A filmes látványvilágra garancia a rendező, Salamon András, akit a mozijárók a közel a szerelemhez és a Getno rendezőjeként és forgatókönyvírójaként ismerhetnek.

A Desszert negyven perces lesz, amit körülbelül kétszer ennyi előre felvett anyagból vágnak össze.

Harmincasoké a világ

"Az én generációmtól már mindent megkérdeztem, csak ismételhetném magam, azért az volt a tervem, hogy a harmincas fiatalokkal beszélgetek" - mondta el az RTL Klub székházában rendezett sajtóvetítés után Kepes András.

Kepes az asztaltársaságokat úgy válogatta össze, hogy nagyon különböző emberek kerüljenek egy műsorba, akik vagy konfliktusba keverednek vagy kénytelenek megkedvelni egymást. Hajós András és Csernus Imre közt például érezhető volt a feszültség, Majka és a tőzsdeelnök, Szalay-Berzeviczy Attila, viszont olyan jól megértették egymást, hogy a műsor után telefonszámot is cseréltek.

Kepes András megjegyezte, hogy a már leforgatott négy adás után nem terveznek több felvételt, hiszen szeptembertől a műsorvezető már új, Világfalu című műsorával jelentkezik.

Fazekas László, a csatorna sajtófőnöke elmondta, egyelőre nem lehet felmérni, mekkora nézettséget hozhat a felújított Desszert. A fél tízkor képernyőre kerülő műsor sikere nagyban függ az előtte látható, szintén február 17-én debütáló Szellemvasút című politikai kabarétól, amelyet Váncsa István vezet, és az egykori Parabolából ismert alámondásos humorra alapoz.