Sperma, retek, büfi, puki

2004.05.04. 16:48
Egy hónapos hírek + szánalmas nyomdatechnika + fingós aktmodell + Európa legnagyobb alapterületű időjárásjelentése = Képes Bulvár. A Színes Mai Lap kiadója húzott egy nagyon merészet, és újabb bulvárlapot dobott piacra, melynek be kéne töltenie a politikai napilapok és a bulvárújságok közötti rést. Azért sem fogunk olcsó szóvicceket sütögetni a résről, hanem kézbe vesszük az újszülött terméket és belelapozunk.
Merész, nagyon merész műfaji kísérlet a Képes Bulvár. Kiadója magazin jellegű napilapot szeretne megjelentetni minden nap. Legalábbis erre következtettem az utolsó oldalra lapozva, ahol igazi megrázó emberi dokumentum található. L. Kelemen Gábor vezérigazgató-főszerkesztő egy stílszerűen fekete nyomdafestékkel bevont felületen próbálja megszólítani a leendő olvasókat, de a szavakkal vívott küzdelemben szegényt tarkón vágják, aztán jól halálra karatézzák. Ilyeneket ír a főszerkesztő, hogy Napilap lesz a Képes Bulvár, mégis olyan, mintha magazint tartana a kezében és Európában az első magyar bulvár napilap meg Képes Bulvár. Ugye már várja? Hamarosan jön.. Hogy végül olyan fordulattal zárjon, mintha a crack vagy a tokaszalonna előnyeit ecsetelné a kokainnal szemben: Meglátja: nem tud majd leszokni róla, mert olcsó lesz. Nagyon olcsó!

Ha már az utolsó oldalon kezdtük az ismerkedést, gyors pillantást vetek Közép-Európa legnagyobb felületű időjárás-jelentésére, illetve egy bögyös csaj fotójára, akire argentin válogatott focimezt festettek, aztán fordítok a címlapra.

Kómások kérték

Ha a címoldala alapján próbáljuk kitalálni, hogy kinek szánták a Képes Bulvárt, akkor legerősebb tippünk az utóbbi heteket, sőt talán hónapokat kómában töltő baleseti sérültek csoportja, akiket még nem szabad felizgatni semmivel.

A címlapsztori a Szandra vallott! című anyag a profilból látható Béres Alexandra fotójával. A bevezetőből - gyanús módon - nem tudtuk meg, hogy milyen "nagy titkot" vallott be a fitneszversenyző, ezért lapoztunk a 28-dik oldalra. Ahol gyors fókuszálás után - nemhiába dolgozunk online lapban - nyomdafestéket nem tűrő kiáltást hallattunk. A válasz ugyanis az, hogy "a titok nyitja az egészség", illetve hogy "fontos a napi ötszöri étkezés". Komolyan, ráadásul mindez még csak nem is egy cikkben, hanem egy közepes hosszúságú képaláírásban van megfogalmazva.

Alexandra titkán kívül játszik még a címlapon Carlos Santana, egy igazán időszerű cikkel - "lemezeladásai az utóbbi években csúcsokat döntögetnek" és a hátoldalról már ismerős, argentin színűre festett lány, aki állítólag Diegóért aggódik. Jól sejtik, ugyanaz a fotó került az újság elejére, mint a végére.

Sperma, retek, büfi, puki

Beljebb lapozva térdig gázolunk az egy hét és másfél hónap közötti életkorú érdektelen hírekben, míg el nem érünk a harmadik oldalra, ahol az obligát aktkép található a néhány soros képaláírással. És itt végre megtaláljuk az első műfaji újítást, sőt, merjük kimondani, forradalmat. Ez az aktmodell - a neve Bónuszlány - ugyanis hús-vér ember, nem pedig lélektelen kúrógép, mint a konkurens sajtótermékek cicababái.. Most például éppen fingania kell, pedig a hascsikarása miatt aggódó barátja - Valu Tibor egykori tirpák katonatársam szép kifejezésével - naponta háromszor szájba szexuálja. Ide is másolom a szöveget, ha nekem nem hinnék el a dolgot: Úgy tűnik, hogy nagyon felpuffasztott a sok zsenge retek. A barátom ajánlott valamit az emésztésem segítésére, de eddig még nem éreztem a sok lenyelt gyógyszer jótékony hatását. Még egy napig hajlandó vagyok háromszor bevenni, aztán inkább dokihoz fordulok. A fiatal pár a kép tanúsága szerint azért kényszerül egyoldalúan orális kapcsolattartásra, mert Bónuszlánynak durva pixelek nőttek a pinájára, ami megnehezíti a behatolást.

A kép és aláírása azért is meghökkentő, mert a Képes Bulvárban amúgy kevesebb a szex, mint az átlagos hazai színes újságokban. Van ugyan szexrovat, de abban két felöltözött és egy rémisztően szilikon mellű lány fotója mellett olyanokat lehet olvasni, hogy van aki tagadja, van aki bevallja. Egy biztos: mindenkinek vannak szexuális képzelgései. Aztán kiderül, hogy a cikkíró szerint a szexfantázia azt jelenti, hogy a delikvens nagyobb mellet vagy farkot képzel magának.

Támad a reszli

Valamilyen meghökkentő ötlettől vezetve szinte kizárólag hetekkel ezelőtt lejárt, már a kerületi lapokban is megírt érdektelen hírek kerültek a "magazinba". Görög Zita vámpírfimben szerepel, Vágó István fogja vezetni az Ország tesztjét, Britney Budapestre jön, Lenke néni 85 éves, Bruce Willis újra nősül, Abramovics a leggazdagabb brit - mindet olvastuk jó régen, van amit még márciusban. Akad néhány, valóban magazinosnak nevezhető cikk, de az embernek határozottan az az érzése, hogy ide azok az írások kerültek be, amik még a Színes Mai Lapba sem fértek bele.

Instant borbély

Meggyőződésem, hogy az első időugrást nem egy távoli féreglyukban, hanem egy fodrászat vagy fogorvosi rendelő várójában fogja végrehajtani az emberiség. Kevés időn kívülibb élmény létezik, mint három éves és egy hónapos korú közötti, már újszülött állapotukban is érdektelen híreket olvasni színes lapokról. A Képes Bulvár maga a hordozható féreglyuk, vagy - ha tetszik - az instant fodrászszalon. Kevés vizet rácsöpögtetve műbőr ülőkék és lejárt életmódmagazinok nőnek ki a földből, aztán lehet zsibbadni.