18 ezer perc versenyez a Kamera Hungárián

2008.03.06. 23:33
519 pályaművet neveztek a legrangosabb tévés díjra idén, a zsűrinek 18 555 percnyi adásból kell kiválasztania a tizenhárom kategória győztesét. Idén Veszprémben rendezik meg a Kamera Hungária fesztivált, ahol a mobiltelefonnal készült amatőr pályaműveket is bemutatják majd.

Kimagaslóan sok, összesen 519 pályaművel jelentkeztek az idei Kamera Hungária fesztiválra - mondta el Csermely Ákos főszervező az április 4. és 6. között Veszprémben megrendezendő esemény csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A hat, egyenként öttagú zsűri 18 555 percnyi műsorból válogatta ki a programban szereplő 103 alkotást. A 13 hagyományos díj mellett három új kategóriában is versenyezhetnek idén a pályaművek.

A mobiltelefonnal és internetre készült alkotások mellett bevezették ugyanis a "műsorpiac" kategóriát, amelyben saját fejlesztésű szórakoztató műsorok szinopszisai versengenek egymással, a zsűri szerepét pedig a nagy hazai televíziók programigazgatói játsszák majd.

"Megszerettük ezt a rendezvényt" - mondta Kovács György, a kezdetektől fővédnöki és társszervezői szerepet játszó Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöke arra emlékeztetve, hogy a médiahatóság két éve beemelte a Kamera Hungáriát négy kiemelten támogatott programja közé.

Az ORTT első embere megjegyezte, aki elnyeri a díjat, az általában "megragad" ebben a szférában, és kiemelte azt is: a díjazásokat szinte sosem kíséri vita, hiszen a legtöbbször találkozik a közönség, a szakma és a zsűri értékítélete.