Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Rosszat kérdezett, ezért rúgták ki Kócziánt

2007.05.31. 17:38
Megkérdezte, hogy szánalomból alkalmazzák-e az oxfordi egyetemen a Babes-Bolyai Egyetem volt tanárát, és ez nem tetszett a csatorna tulajdonosának. Az EchoTv szerint nem először hibázott Kóczián, ezért azonnali hatállyal kirúgták.

Az EchoTv hivatalos álláspontja szerint előre ítélkező, manipulatív kérdései miatt rúgták ki Kóczián Pétert az EchoTv-től. A csatorna nem tagadja, hogy Széles Gábor tulajdonos utasítására távolították el állásából a riportert.

"A műsorvezető 2007. május 29-i Raport című műsorában kérdéseivel azt sugallta, hogy vendége, Hantz Péter fizikus, a kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem volt tanára az erdélyi magyarság érdekében kifejtett, állása elvesztésével járó tevékenységéért adományként, nem pedig tudományos munkássága érdemeként nyerte volna el az oxfordi egyetem tudományos ösztöndíját" - áll az EchoTv hivatalos közleményében. A csatorna vezetése szerint "Kóczián Péter ilyen típusú prejudikációja nem az első eset volt műsorvezetései alatt, melyet számtalan nézői visszajelzés is bizonyít".


A kérdéses interjúban Kóczián Péter például megkérdezi Hantz Pétertől, hogy miért "Bólyai egyetemet!" feliratú pólóban jelent meg (az erdélyi egyetem neve Babes-Bolyai Egyetem, Babes az egyik leghíresebb XIX. századi román fizikus-biológus), majd amikor Hantz elárulja, hogy ősztől az oxfordi egyetemen fog tanítani, Kóczián megkérdezi: "Megmentették? Azt mondták, hogy ez egy rendes kedves kelet-európai aktivista, mentsük meg egy kicsit, adjunk neki munkát, meg pénzt, és támogassuk a kelet-európai fiatalságot?"

A műsor teljes felvétele itt tekinthető meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?