Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újra jön a Kölyökidő

2003.09.18. 16:20
Képben vagyunk! címmel kamaszműsort indít a köztelevízió. A Kölyökidő arcai ezúttal a kamera másik oldalán tevékenykednek majd.
Szeptember második felétől új, kamaszoknak szóló magazinműsorral rendelkezik a közszolgálati televízió Képben vagyunk! címmel. A 10 és 15 év közötti fiataloknak szóló élő műsorban pszichológusok, orvosok, tanácsadók és szakértők járnak körül egy témát, de természetesen fiatalokat is meghívnak a stúdióba.

A szombat délelőttönként jelentkező adásban önálló blokként jelentkezik majd a Fele királyságom című műveltségi vetélkedő, amiben három fős csapatok versengenek az értékes ajándékokért, és a fődíjért, egy külföldi utazásért.

Schneider Viki
Schneider Viki
A magazinműsor főszerkesztő-rendezője Takács Vera lesz, aki többek közt a Süsü bábjátéksorozat dramaturgja volt, illetve 1989-től nyolc éven át szerkesztette és rendezte a Kölyökidő című műsort.

Az új magazinműsor készítésében az 1997-ben megszűnt Kölyökidő Klub több tagja is szerepet vállalt, így a Képben vagyunk! műsorvezetője, Schneider Viki, illetve a Fele Királyságom játékmestere, Kovács Róbert is a gyerekműsorban kezdte pályafutását, de szerkesztőként Gévai Júlia és Dombóváry Kristóf is feltűnik majd az új adás stáblistáján.

A magazinban Ámor nyilai címmel élő szappanoperát is láthatnak majd a kiskorú nézők, sőt a szerkesztők tervei szerint időről-időre egy-egy néző át veheti a sorozat írását, sőt akár be is kerülhet a szereplők közé.

A műsorblokk egy-egy epizódja körülbelül 800 ezer forintba kerül a köztelevíziónak, de ez az összeg nem tartalmazza az MTV műszaki felszerelésének használati költségeit, és a műszaki személyzet juttatásait.

A műsort a televízió a Necc Programirodával közösen készíti, az Oktatási Minisztérium által támogatott, fiataloknak szóló internetes portál munkatársai a Fele Királyságom című játék alapötletének kidolgozásában, és a vetélkedőhöz tartozó szoftvert kifejlesztésében vettek részt.