Újra jön a Kölyökidő

2003.09.18. 16:20
Képben vagyunk! címmel kamaszműsort indít a köztelevízió. A Kölyökidő arcai ezúttal a kamera másik oldalán tevékenykednek majd.
Szeptember második felétől új, kamaszoknak szóló magazinműsorral rendelkezik a közszolgálati televízió Képben vagyunk! címmel. A 10 és 15 év közötti fiataloknak szóló élő műsorban pszichológusok, orvosok, tanácsadók és szakértők járnak körül egy témát, de természetesen fiatalokat is meghívnak a stúdióba.

A szombat délelőttönként jelentkező adásban önálló blokként jelentkezik majd a Fele királyságom című műveltségi vetélkedő, amiben három fős csapatok versengenek az értékes ajándékokért, és a fődíjért, egy külföldi utazásért.

Schneider Viki
Schneider Viki
A magazinműsor főszerkesztő-rendezője Takács Vera lesz, aki többek közt a Süsü bábjátéksorozat dramaturgja volt, illetve 1989-től nyolc éven át szerkesztette és rendezte a Kölyökidő című műsort.

Az új magazinműsor készítésében az 1997-ben megszűnt Kölyökidő Klub több tagja is szerepet vállalt, így a Képben vagyunk! műsorvezetője, Schneider Viki, illetve a Fele Királyságom játékmestere, Kovács Róbert is a gyerekműsorban kezdte pályafutását, de szerkesztőként Gévai Júlia és Dombóváry Kristóf is feltűnik majd az új adás stáblistáján.

A magazinban Ámor nyilai címmel élő szappanoperát is láthatnak majd a kiskorú nézők, sőt a szerkesztők tervei szerint időről-időre egy-egy néző át veheti a sorozat írását, sőt akár be is kerülhet a szereplők közé.

A műsorblokk egy-egy epizódja körülbelül 800 ezer forintba kerül a köztelevíziónak, de ez az összeg nem tartalmazza az MTV műszaki felszerelésének használati költségeit, és a műszaki személyzet juttatásait.

A műsort a televízió a Necc Programirodával közösen készíti, az Oktatási Minisztérium által támogatott, fiataloknak szóló internetes portál munkatársai a Fele Királyságom című játék alapötletének kidolgozásában, és a vetélkedőhöz tartozó szoftvert kifejlesztésében vettek részt.