Ki a melegebb?

2004.05.14. 14:54
Két heteroszexuális férfi igyekszik melegként beállítani magát, hogy megszerezze az ötvenezer dolláros fődíjat az amerikai Fox televízió "Komolyan öreg, meleg vagyok" című valóságshowjában.
A Fox által kiadott ismertető szerint a versenyzők meleg szobatársakkal külön lakásokba költöznek nyugat Hollywoodban, ahol megmerítkeznek "a meleg életmódban", meleg klubokba járnak és előjönnek orientációjukkal legjobb barátjaiknak.

A verseny végén az álmelegek "buzibíróság" elé állnak, amely egyiküket tiszteletbeli melegnek választja, odaítélve ezzel a mesés pénznyereményt.

A június 7-én bemutatásra kerülő két órás műsor nyomán a meleg-témájú valóságshowk felvirágzása rajzolódik ki. A Fox korábbi "Játsszunk heteroszexuálist" illetve az NBC "Heteroszexuális Srác Meleg Szemmel" című valóságshowja szexuális irányultságtól függetlenül sikeres volt a nézők körében.

Az aktivisták nem örültek

A Meleg és Leszbikus Szövetség a Gyűlöletbeszéd Ellen (GLAAD) amerikai jogvédő szervezet azonban korántsem rajongott a Fox bejelentéséért. "Még nem láttuk a műsort, mégis vannak olyan kétségeink, hogy táplálni fogja azokat a negtív sztereotípiákat, amelyek ellen küzdünk" - mondta a szervezet szóvivője a Reutersnak.

Hozzátette: a tévétársaság közbenjárásukra másodszorra is kiadta a "Komolyan öreg, meleg vagyok" bemutatójáról szóló közleményt, amelyből kimaradtak a "meleg életmód" illetve "buzibíróság" kifejezések. A Fox továbbá elnézést kért a rossz ízű tréfálkozásért.