Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megszűnt a Kurír

2002.08.09. 16:31
Az 58 lapszámot megélt Tőzsdei Kurír vezetői pénteken délután bejelentették, hogy eladták a lapot, amelyet az új tulajdonosok azonnali hatállyal megszüntetnek. Információink szerint a magyar bulvárpiac legújabb szereplőjét a konkurens lapokat kiadó Ringier Kiadó Kft. vette meg.
A lapigazgató, H. Bíró László, aki a Népszava főszerkesztői székét elhagyva került a Tőzsdei Kurír élére, az Index kérdésére elmondta, az eredeti laptulajdonos nem tájékoztatta a Kurír eladásával kapcsolatos tárgyalásokról. Mint mondta, az Új Press Rt. képviselőitől szinte az újságírókkal együtt kapott információt az eladás tényéről és arról, hogy az új tulajdonos azonnali hatállyal megszünteti a lapot.

Konkurenciaharc

H. Bíró - az Index és az MTI értesüléseit is megerősítve - úgy nyilatkozott, a Kurírt a konkurencia, a Blikket is kiadó Ringier Kiadó Kft. vette meg. Az MTI úgy tudja, a napilapot, amelynek eddigi veszteségei elérték a 20-30 millió forintot, megközelítőleg 120 millió forintos áron vette meg a svájci kiadó.

A többek között a Magyar Hírlapot és a Blikket is megjelentető svájci kiadó nevében Pallagi Ferenc, a Blikk főszerkesztője ugyanakkor cáfolta H. Bíró László kijelentését. A Ringier Kiadó Kft. névtelenséget kérő munkatársa szintén cáfolta, hogy a Ringier lenne a vevő. Meglátása szerint egyszerű kommunikációs trükkről van szó, mivel jobban hangzik egy lap megszüntetésekor azzal indokolni a lépést, hogy eladták az orgánumot, mint azt mondani: elfogyott a pénzünk.

A megszüntetett újság lapigazgatója elmondta, hogy a tulajdonosok üzleti titokra hivatkozva nem adtak tájékoztatást az üzlet részleteiről. H. Bíró azt is hozzátette, hogy az alig egy hónaja a piacon lévő lap valóban veszteséges volt, ám az eredeti laptervekben hosszabb megtérülési időről volt szó.

A Holnap már korábban megbukott

Az Új Press egyébként a nyár elején indította el első - sikertelen - lappróbálkozását Holnap néven, ám a lap a Kurír indulásakor megszűnt, munkatársai az új bulvárlaphoz kerültek. Az Új Press az utóbbi hónapokban tárgyalásokat folytatott a Népszava és a Vasárnapi Hírek megszerzéséről is.