Folytatják a Kórház a város szélént

2006.01.06. 10:56
Az idén folytatódik a Kórház a város szélén című cseh szappanopera újabb epizódjainak a forgatása. Blazej főorvos és több neves színész azonban egyelőre nem vállalta a folytatást.

Martin Krafl, a cseh közszolgálati tévé szóvivője a Népszabadság tudósítójának elmondta, hazai és németországi producerek révén az új sorozatra az anyagiakat már előteremtették.

#alt#
Josef Abrhám, a háziasszonyok kedvence
Forrás: super.cz

Blazej nélkül?

A jogutód, aki az egykori ismert prágai forgatókönyvíró, Jaroslav Dietl özvegye, szintén beleegyezett a folytatásba.

A tervek szerint az újabb 13-20 epizód jövő karácsonyra készül el. Jelenleg a legtöbb gondot a szereposztás jelenti, mert a Blazej főorvost alakító Josef Abrhám és több neves színész egyelőre nem hajlandó részt venni a szappanopera folytatásában.

A néhány éve vetített folytatás - Húsz év múlva alcímmel - a kórház magánosítása körül bonyolódott. A 13 részes folytatást Petr Zikmund írta és Hynek Bocan vitte filmre. Visszhangja nagyon kedvező volt, első részét a tízmillió lakosú Csehországban 3,96 millió néző látta.

#alt#
A sármőr Sova doktor
Forrás: novinky.cz

Mindenki kórháza

A Magyarországon is többször vetített és nagy nézettségű sorozat első húsz epizódját Prágában 1978-ban kezdték sugározni.

A kórház belső életéről és az ottani személyzet magánéletéről szóló sorozat sikerében nagy szerepe volt a Sova doktort alakító szlovák Ladislav Chudíknak, a Strossmayer doktor szerepében remeklő, időközben már elhunyt Milos Kopeckynak és más kiváló cseh színészeknek.

Az első húsz részt ötször ismételték meg Csehországban, s még az ötödik ismétlést is a felnőtt tévénézők 48,7 százaléka - ami 1,7 millió érdeklődőt jelent - követte végig 1996-ban. A sorozat számos nyugati tévécsatornán is nagy közönségsikert aratott.

A második folytatás Magyarországon is nagy siker volt, az RTL Klubon sugárzott sorozatot két éve januárban a teljes lakosság körében majdnem 1,9 millióan, a reklámozás szempontjából leginkább érintett 18-49 évesek között pedig több mint nyolcszázezren nézték.