Botrány lett a kosarasok csókjából, ami nem is az volt

2008.01.15. 16:02
Egy amerikai lapnak magyarázkodnia kellett, amiért egyik fotóján úgy tűnik, hogy a pályán smárol a Louisville Cardinals két játékosa. A louisville-i Courier-Journal csak azért sem kért bocsánatot a feldühödött, homofób olvasóktól.

Olvasói felhördülést váltott ki, hogy a louisville-i Courier-Journal a helyi kosárlabdacsapat meccséről szóló tudósítás illusztrációjaként olyan képet közölt, melyen a Louisville Cardinals két játékosa mintha csókolózna. Számos levelet kapott a szerkesztőség, többen bocsánatkérésre szólították fel a lapot, a kevésbé vehemensek pedig minimum magyarázatot vártak arra, hogy miért kell a város nyugalmát egy homoszexuális töltetű képpel megzavarni.

forrás: Courierr-Journal.com

A lap egyik vezető publicistája, Pam Platt vezércikkben válaszolt a panaszos olvasóknak, amiben kifejtette, hogy nem kérnek elnézést, hiszen a meccsről készült több mint kilencven fotó közül egyszerűen ezt találták a legérdekesebbnek.

A kép kiválasztását végző sportszerkesztő, Harry Bryan szerint egyszerűen ez a kép fejezte ki a döntő fontosságú meccset megnyerő Louisville Cardinals játékosainak érzelmi állapotát.

Az újság munkatársa cikkében hosszan magyarázkodik az eset miatt, leírja a szerkesztés menetét, hogy kik engedélyezték a kép megjelenését, azután levonja a konzekvenciákat: nekik eszükbe sem jutott, hogy ez a kép bárki számára is homoerotikusnak tűnhet.

A felvételen egyébként a két játékos nem csókolózik, egyikük kicsit hátrébb is van, csak a perspektíva csalóka.