Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Megjött az első magyar pornóadó

2006.11.15. 19:31
Kovi szövetkezett a TVNettel, így most már napi 24 órában lehet majd nézni Maya Goldot és Victoria Swingert. Januártól ráadásul még saját magazint is indít az IPTV-hálózaton fogható csatorna.

Elindult az első magyar, erotikus tartalmat szolgáltató internettévés csatorna, a Luxx Tv adása. A huszonnégy órás csatorna a TVNet Kft., valamint Kovács Kovi István pronóproducer közös vállalkozása, így csak a kábelszolgáltató hálózatában fogható, és egyelőre csak Kovi filmjeit vetítik.

A Luxx TV-t csak a TVNet internetelőfizetést, telefonvonalat és IPTV-t is tartalmazó csomagjának előfizetői nézhetik, és ők is csak különdíj ellenében. A Tvnet az ígéretek szerint folyamatosan fejleszti hálózatát, ezért jövő év elején Budapesten kívül még tíz vidéki városban lesz fogható a LUxx Tv. Januártól ráadásul két újabb tematikus csatornát is indít a TVNet a tervek szerint, bár azt még egyelőre nem árulták el, hogy milyen témákat dolgoznak majd fel az adók.

A Luxx Tv-t gyerekzár védi, így az előre definiált kód beütése nélkül gyerekek és illetéktelen felnőttek nem nézhetik majd Kovi pornófilmjeit. A tervek szerint egyébként januártól már nem csak a pornóproducer saját gyártású filmjeit sugározza majd a csatorna, a TVNet elképzelései szerint lesznek saját gyártású riport- és magazinműsorok is.

A médiatörvény értelmében az öncélú pornográfia az ötödik kategóriába tartozik, vagyis soha nem kerülhet adásba. Ennek ellenére az ORTT szemet huny a kábelcsatornák gyakorlata felett, amely szerint külföldi, tehát az Országos Rádió és Televízió Testület illetékességi körén kívül eső pornóadók műsorát este tizenegytől sugározzák saját hálózatukon, sőt a UPC Digital műholdas kínálatában egész napos pornócsatornák is találhatóak. Információink szerint Kovi egyszer már próbálkozott pornóadó indításával, de akkor az ORTT nem adta meg a sugárzási engedélyt. Úgy tudjuk, most nem is kérvényezték a csatorna bejegyzését a hatóságnál.

10 ezer felhasználó

A TVNet Kft-t 1994 októberében alapították kábeltelevíziós hálózaton keresztüli adatátviteli szolgáltatások nyújtására. A társaság az elmúlt időszakban megháromszorozta, s az elmúlt év végére 15.000-re növelte előfizetőinek számát. Árbevétele 2005-ben megduplázódott, több mint 1 milliárd forintra nőtt. Az idén a társaság 1,6 milliárd forint bevétellel számol, előfizetőinek száma jelenleg több mint 21 ezer, de ezt jövőre meg szeretné duplázni ügyfeleinek számát. A TVNet egy év alatt 4-10 ezer IPTV-előfizetőre számít.