Kirúgják a Tévémacit, mert nem elég népszerű

2006.08.25. 10:48
A köztévé főadóján kis szünet után novemberben indult újra az esti mese, de most újra megszüntetik, mert nem hozta a várt nézettséget.

Az esti mese nézettsége elmaradt a várakozástól, ezért megszűnik az m1-en - írja a Népszabadság. Hogy mikortól nem látható a legkisebbeknek szóló műsor, az a napilapból nem derül ki. A port.hu-n szeptember 3-ig minden este megtaláltuk a mesét az m1-en. Az m2-n eddig is volt Tévémaci, körülbelül egy órával később, mint a főadón, azonban a napilap értesülése szerint ennek a műsorideje is rövidebb lesz.

Nem gyermekbarát a köztévé


Az 1960-as évek közepén született

A több mint negyvenéves Tévémacit nem olyan régen rehabilitálta az MTV. Fischer András kereskedelmi igazgató tavaly novemberben személyes sikereként említette, hogy az esti mese kis szünet után visszakerült a képernyőre, mert mint akkor mondta, ezzel vissza lehet csábítani a gyerekeket az MTV-re.

A köztévé eddigi műsorstruktúrája azonban eddig sem volt kifejezetten gyerekbarát, mert miközben nemzetközi és magyar csatornák is megélnek gyerekműsorok sugárzásából, az MTV-n ébredés után hétköznap és hétvégén is mese helyett a Nap-kelte látható. Az MTV-t eddig is bírálták a szülők, mert a mese nem mindig azonos időpontban kezdődött, hanem valamikor fél hét és hét között.

A köztévé nem kívánt reagálni a Népszabadság értesülésére, mint mondták, az új műsorstruktúráról szeptember elsején tartanak sajtótájékoztatót. Az Indexnek ezidáig nem sikerült elérnie Holub Katalin sajtószóvivőt.