Ágnes
-1 °C
2 °C

Ferences szerzetes az év embere a Magyar Hírlapnál

2005.02.11. 17:11
A feltámasztott Magyar Hírlap ezentúl olvasói ombudsmant fizet önmaga fikázására, Majtényi Lászlót, tudhattuk meg Szombathy Pál főszerkesztőtől a díjátadási ceremónia előtt.
Gondolom nem a sátorban lesz, csillogtatta humorérzékét a taxisofőr, miközben a Művészetek Palotája körül bolyongtunk a bejáratot keresve, amit végül persze nem talált meg, de javára legyen írva, mint később megtudtuk, majdnem minden kollégája így járt.

Magyar Hírlap, Év Embere gála, mutogattam a meghívót, a hallókészülékes biztonsági ember megvonta a vállát, és a párhuzamos komolyzenei koncert jegyszedőjéhez irányított. A ruhatári tömegben is volt egy kis kavarodás, de szerencsére a gálához külön ruhatár is tartozott. A meghívón Bozsik Ivett előadása lett meghirdetve, de állítólag nem voltak biztosak benne, hogy a frissen átadott színpad nem szakad le, ezért műsorváltozás történt. Novák Péter konferanszié csíkos öltönyhöz felvett piros edzőcipőjét Czakó Ferenc egyedi realtime homok animációja sem tudta feledtetni.

A feltámasztott Magyar Hírlap ezentúl olvasói ombudsmant fizet önmaga fikázására, Majtényi Lászlót, tudhattuk meg Szombathy Pál főszerkesztőtől a díjátadási ceremónia előtt. Az Év Embere díjra nyolc, az olvasók és a szerkesztőség által javasolt jelölt volt, közülük Böjte Csabát választotta a zsűri a 2004. év emberének.


A Déván és hét másik romániai településen gyermekotthonokat működtető szerzetesről az Index is többször írt korábban. A gyermekmentő szerzetes stílusosan barna csuhában vette át a díjat, szépen megkomponált köszönőbeszédében azért finoman odaszólt a december 5-én nemmel szavazóknak, de ennél sokkal fontosabb információ volt az a döbbenetes tény, - ez a gálán vetített dokumentumfilm-részletben hangzott el - hogy egy gyermek ellátása naponta egy euróba kerül, ennyi pénzből életet lehet menteni. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány számlaszáma 10300002-20145639-00003285.

A díjátadást szolid fogadás követte, három különböző emeleti szinten, erős viszki felhozatallal, akinek ez nem volt elég, a távozáskor kapott ajándékszatyorból is melegíthette magát a hazaúton, ugyanis a Nagy Hal című film DVD-je mellett egy teli viszkis flaska lapult.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft