Erzsébet
1 °C
4 °C

Megverte a Vészhelyzet a magyar Rém rendest

2006.10.18. 18:04
A gyerekek és a falusiak nézték leginkább a Rém rendes család magyar remake-jét a Tv2-n.
Nem szerepelt túl jól a Tv2 új sitcomja az Egy rém rendes család Budapesten, hiszen kikapott az RTL Klubon futó Vészhelyzet tizenkettedik szezonjának magyarországi premierjétől. Az amerikai szituációs komédia magyar remake-jére kedd este a tévé előtt ülők 27,5 százaléka 1 195 672 ember, volt kíváncsi, míg ugyanebben az időpontban a tévénézők 29,6 százaléka az RTL Klubot választotta. A Vészhelyzet teljes adásának közönségaránya 30,3 százalék volt, ami aznap este 1 251 520 nézőt jelentett.

A reklámozók szempontjából fontos 18 és 49 év közötti korosztályban is a Vészhelyzet nyert, a Rém rendes családot 598 422-an nézték (30,7 százalékos közönségarány), míg a kórházsorozatot 701 913-en választották. (37, 5, százalékos közönségarány). A Vészhelyzet közönségaránya a sitcom alatt 36,1 százalék volt.

Annyit azonban a Rém rendes család javára kell írni, hogy a sorozat nézettsége mindkét korcsoportban felülmúlta a csatorna átlagos közönségarányát, vagyis a Tv2 más műsoraihoz képest viszonylag jól szerepelt.

A sitcom egyébként kifejezetten jól teljesített a falusiak és az alacsony iskolázottságúak között. A vidéki falvakban az éppen tévét nézők 39,6 százaléka választotta az Amerikából importált prosztókat, míg az alacsony iskolai végzettségűek körében 43,6 százalék volt a sorozat közönségaránya. Ennél is jobban szerepelt a sorozat a kiskorúak körében, hiszen az éppen tévé előtt ülő 4 és 17 év közöttiek 47,3 százaléka nézte kedd este kilenctől a Tv2-t.

A nagyvárosi 18 és 49 év közötti nézőket viszont nem nagyon érdekelte a sorozat, ami ebben a korosztályban csak 14,5 százalékos közönségarányt ért el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?