Éppenhogy győzött a Megatánc

2006.09.30. 23:46
A táncverseny azért az adás nagy részében kikapott egy sokadszorra ismételt Bruce Wilis-filmtől, szerdán viszont újjászülettek a feleségek, hiszen a Tv2 sorozata megverte az RTL Klubon futó Szökést.
A héten felpezsdült a nézettségi verseny, több fronton is egymásnak estek a kereskedelmi csatornák, és van, ahol a Tv2 és van, ahol az RTL Klub könyvelhetett el kisebb-nagyobb sikereket.

Mega a tánc?

Kedden indult a Megatánc, a Megasztár táncos mutációja, ami az AGB Nielsen statisztikai adatai szerint 1 323 612 embert ültetett a képernyők elé. A Keveházi Gábor Presser Gáborrá válásának kezdeteit és néhány táncolni nagyon nem tudó, bátor próbálkozót is bemutató tehetségkutató, ha csak a nyers számokat nézzük, megverte az RTL Klubon futó Árral szemben című Bruce Willis-filmet, amit csak 1 078 475-en néztek. Ráadásul a Megatánc a hirdetők számára oly kedves 18 és 49 év közötti korosztályban is nyertek, hiszen a tehetségkutatót 573 388-an, míg a filmet 525 123-an látták a korcsoportban.

Nem ilyen szép a Megatánc sikere, ha a nézettségi görbét is megnézzük, mivel a grafikonion látszik, hogy a műsor jelentős részében az RTL Klub vezetett a 18-49 év közötti korosztályban.

Újjászületnek a feleségek

Ennél sokkal egyértelműben nyert viszont a Tv2 szerdán, amikor a Született feleségek kiverte a Szökést. Pedig múlt héten még több mint kétszázezer nézővel győzött a Szökés. Ezen a héten viszont az amerikai külvárosi családanyákra 1 215 487-an voltak kíváncsiak, míg a börtönkrimit csak 1 134 573 látták, és a Tv2 a 18-49 év közöttiek körében is két százalékponttal nagyobb közönségarányt tudott elérni a sorozatok, adásideje alatt, mint az RTL Klub.