A Megasztár után itt a Megatánc

2006.02.20. 15:26
Szeptemberben tehetségkutató táncversenyt indít a Tv2. A műsorvezető Till Attila lesz, jelentkezni pedig csak 36 éves korig lehet majd.

A TV2 hamarosan elindítja Megatánc című új tehetségkutató műsorát - jelentette be ma délelőtt Kereszty Gábor a TV2 vezérigazgatója és Sváby András a műsort gyártó Interaktív vezetője.

A Megatáncban, a Megasztárhoz hasonlóan több fordulóban, elődöntőkön és döntőkön keresztül mutathatják majd meg tehetségüket a jelentkezők a zsűrinek és persze a tévénézőknek. A műsorba bárki jelentkezhet, aki már elmúlt 16 éves, de nem öregebb 36 évesnél, és eddig még nem ismerhette meg tánctudását az ország.

Az ősszel induló műsor győztese állítólag a világ egyik leghíresebb tánciskolájában tanulhat majd. Az ötfős zsűri összetételéről még nem döntöttek a műsor készítői, az azonban már biztos, hogy a Megatáncot is Till Attila vezeti majd.

Megatánc

A műsorkészítők tervei szerint a tehetségkutató során egy-egy alkalommal ismert zenészek és színészek is feltűnnek majd, akik szintén bemutatják tánctudásukat.

A TV2 új tehetségkutatójára a mai naptól lehet jelentkezni.

Ez a trend

A táncverseny a Megasztárhoz hasonló tehetségkutató műsorok második generációját jelenti Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban is, így nem meglepő, hogy a Tv2 a Megasztár sikere után ilyen jellegű műsort indít.

Angliában például a Megasztárhoz hasonló a The X Factor legnagyobb vetélytársa a BBC-n futó Strictly Come Dancing, amiben profi táncosok készítenek fel hírességeket, majd fel is lépnek velük a nézők legnagyobb örömére. A műsor döntőjét 10,4 millióan látták Nagy-Brittaniában, míg The X Factor fináléja csak 8, 85 millióan kísérték figyelemmel december elején.