Börtönmegasztárt terveznek

2005.04.29. 11:10
A rabokat nem Presser és Pély, hanem a büntetés-végrehajtás tisztjei értékelnék. Az Igazságügyi Minisztérium támogatja az ötletet.
A Színes Mai Lap információi szerint Megasztárhoz hasonló tehetségkutató műsort terveznek a magyar börtönökben. A bulvárlap információi szerint S. Nagy István, a Nem vagyok én apáca című számot is jegyző dalszövegíró fejéből pattant ki a Börtön Megasztár ötlete, de tervéhez már megszerezte az Igazságügyi Minisztérium és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (VBOP) támogatását is.

"A kulturális programok és az intézeteken belüli tanulás fontos, és az ilyen programoknak bűnmegelőzési funkciója is lehet" - mondta el a Színes Mai Lapnak Yazbekné Szabó Katalin, a VBOP szóvivője, aki azonban megjegyezte, hogy a tehetségkutató-verseny megszervezésére egyelőre még nincs pénz és a verseny biztonsági kockázataival sem foglalkoztak még, ezért időre van még szükségük a Börtön Megasztár beindításához.

A tervek szerint egyébként nem profi előadóművészek vagy producerek értékelnék a rabok produkcióit, hanem a büntetés-végrehajtás tisztjeiből állna a zsűri.