Chuck Norris végez a homoszexuális Zidane-nal

2006.07.13. 17:19
Sejtette volna, hogy a Zidane-Materazzi-afférhoz M.C. Hammernek és Chuck Norrisnak is vastagon köze van? És hogy nemcsak Zidane fejelte mellbe a vébédöntőn Materazzit, hanem az olasz hátvéd is lestukkolta a francia kapitányt? No és az, hogy Zidane valójában merénylettől mentette meg a brutális centerhalfot? Nem beszélve az eset homoszexuális vonatkozásairól. A nyár médiaeseménye a mellfejes. Nézze meg velünk, milyen titkok tárulnak fel a bizarr esetről az interneten!

Nyilvánvaló volt, hogy a Zidane-féle mellfejesből internetkulturális esemény fog válni, és nem is csalódtunk. Miközben Zidane szegény beteg anyukája - a döntő napján kórházba kellett vinni - konrétan Materazzi heréit követeli, tálcán, és a lefejelés ügyében Chirac elnök után megszólalt az algériai államfő is, a világ jelenleg legfontosabb mozdulatát az internetezők is elkezdték elemezni.

Nézzük először is a mozgóképeket! Mielőtt megvizsgálnánk a lényeget, vagyis hogy mit mondhatott Materazzi, amitől a francia így kikészült, figyeljük meg magát a mozdulatot. Egyszerű indulatkitörés lenne? Hát nem. A következő filmből kiderül, hogy a gyermeklelkű Zinedine pusztán kedvenc hőse, Homer Simpson előtt akart tisztelegni.

Rengeteg ismeretlen művész maradt meg itt a felszínen, és próbálta meg értelmezni magát a meghökkentő mozdulatot. Sokan számítógépes- vagy konzoljátékokra asszociáltak. Van, aki máris playstationös hőst faragna Zidane-ból. Más meg Super Mariót. Megint más meg Így.

Mindig is az osztrák humort szerettük a legjobban a világon, de feltesszük ezzel Ön is pont így van. Nem is csoda, hogy az egyik kedvencünk a Szabó médiakritikus hasonmását is szerepeltető osztrák lefejelős film. Ez azért nagyszerű alkotás, mert a konkrét eseten túllépve, általános érvénnyel fogalmazza meg, mennyivel vidámabb hely lenne a világ, ha elterjedne a szoft-zidane-os ügyintézés a mindennapokban.

Nem ilyen analitikus az a film, ami bemutatja hogy mi történt volna, ha Zidane gyufafejű, Materazzi mellén pedig dörzspapír nő bozont helyett.

Az alanti mixből kiderül, hogy miként tört a mesterlövész kismacska a majorannás töltött kandúrt számtalan fórumon dicsőítő Materazzi életére, illetve arra is bizonyítékot láthatunk, hogy - bár az esetet egyik tévékamera sem rögzített - a vb-döntőn Materazzi is lefejelte Zidane-t!

Itt látható a talán legteljesebb - a fentiből is sok elemet bemutató - megamix, melyből kiderül, hogy MC Hammernek is vastagon köze volt a kirívó sportszerűtlenséghez. Aki pedig nem bírja kompilációk nélkül, annak itt van még egy mix, amelyben Zidane lefejeli a Halálcsillagot.

A nagy kérdés persze az, hogy mit mondhatott Materazzi. Létezik sok más mellett golfközpontú rekonstrukció, illetve olyan, ami sima trágárkodás, de igazán jót ebben a műfajban eddig nem találtunk.

Még a leghülyébb drogos kamaszok is elkészítették viszont a saját, otthoni rekonstrukciójukat a történtekről. Éltek is a lehetőséggel, amint az alant is látható.

A legnagyobb dobás a franciáktól az a dal, amelynek szövege a Zidane-Materazzi affért örökíti meg 'Lefejelés' címmel. A reklámzenékkel foglalkozó francia Page Records nevű cég tulajdonosait, Emmanuel és Sébastien Lipszycet, valamint dalszerzőjüket, Franck Lascombes-ot a vesztes világbajnoki döntőt követően elsősorban a Zinédine Zidane kiállításának körülményeit firtató és magyarázó médiakampány ihlette meg. Egy már korábban rögzített zenéjükre hétfőn megírták a meccs történetének általuk megélt változatát. Az eredetileg terápiának készült számot 50 barátjuknak küldték el e-mailben, de este már az egyik leghallgatottabb országos zenei rádiócsatornán is hallható volt. Másnap három nagy lemezkiadó is megkereste a céget. A jogdíjért 100 ezer eurót ajánlanak. A videoklipet jövő hétvégén forgatják a párizsi Charlety Stadionban. A tíz éve alakult, de eddig nem túl sikeres Page Records tulajdonosai még mindig nem akarják elhinni, hogy felháborodásukból született dalukra fognak táncolni idén nyáron a francia strandokon.

A refrén - ami egyben a dalszöveg háromnegyede - kábé úgy hangzik, hogy "Zidane kopogtatott / Zidane odacsapott", a szám elején pedig megtudjuk, hogy amit hallunk, az a lefejelős tánc, így a dal a magyar szórakozóhelyek kidobóinak körében is nagyon népszerű lesz. A későbbiekben szó esik a béna Trezeguetről és a tizenegyesvédésre képtelen Barthez kapusról is.

Akinek mindez nem elég, annak itt egy pár további, meccs közbeni lefejelés, egy alkalommal saját csapattárs ellen, aztán egy igen vicces diszkószám a francia válogatott keretről, Zidane gólt fog lőni-refrénnel.

Animgifek és állóképek

A nagyméretű olajfestmény mellett az animgif tűnik a sportdráma adekvát feldolgozási formájának, és mivel utóbbi műfajban nem játszik be a többhetes száradási idő, máris be tudunk mutatni egy kellemes csokrot. Rögtön az elsőből kiderül, hogy szemét Materazzi bizony visszarúgott, amit a partjelző nem vett észre.

Zidane's Headshot

Önnek is feltűnt, hogy Zinedine napok óta nem mutatkozik a nyilvánosság előtt? No nem véletlenül.

Zidane's Headshot

A tévékamerák ugyan nem mutatták, de Zidane nemcsak fejelt, hanem ki is tépte Materazzi szívét.


Sokak gyanítják, hogy Zidane tök ártatlan az egész afférban, ami valójában egy régi konfliktus Materazzi és általános iskolai osztálytársa, MC Hammer között.

Zidane's Headshot

Egy pixelkutató szerint viszont valójában Peter "Pálcikaember" Crouch vitte földre a macskaevőt legendásan kiszámíthatatlan mozgásával.

Zidane's Headshot

Mások szerint az a fejes nem egy egyszerű homlokkal taszítás volt, hanem annál sokkal durvább.

Zidane's Headshot

Sőt lehet, hogy nem is ember, hanem a labda volt a ludas.

Zidane's Headshot

Az összeesküvés-elméletek hívői szerint a két játékos között valójában egyeáltalán nem volt nézeteltérés, a hamis képeket az amerikaiak sugározták, hogy eltereljék a figyelmet a meg nem történt holdraszállásról. Mi erre is a teóriára is találtunk animgif-bizonyítékot.

Zidane's Headshot

Íme egy felvétel, amit a vb biztonsági főnöke presztízsokokból nem engedett leadni, de mi megszereztük.

Zidane's Headshot

Persze azonnal készült primkó lefejelős játék, aki nem látta volna, itt lehet nyomkodni a bal egérgombot.

Búcsúzóul néhány állókép pihenésnek, melyeken Zidane Chirac elnökkel viccelődik, harkály, majd öngyilkos lesz.