A Tv2 nem kér Merliniből

2005.08.18. 23:53
A kereskedelmi csatorna nem akarja közvetíteni az RTL Klubtól kirúgott szabadulóművész szuperprodukcióját.

"Tavaly 49 százalékos nézettséget jelentett a produkcióm közvetítése, akit ez érdekel, az majd megkeres" -nyilatkozta David Merlini illuzionista az Indexnek szerdán, amikor kiderült, hogy az RTL Klub eláll új élő showjának közvetítésétől, amelyben egy kétezer méteres magasságba kilőtt ballisztikus rakétából szabadítaná ki magát.

Merlininek nem sok esélye van, hogy hétfőig megállapodjon a show közvetítéséről egy másik televíziós csatornával, főleg, hogy a másik országos kereskedelmi csatornánál az Index kérdésére megerősítették, hogy nem tervezik a szabadulóművész leszerződtetését.

Lóránt Gergely a TV2 Marketing és PR vezetője elmondta: sem korábban sem most nem kereste fel David Merlini a csatornát. Egyúttal közölte, hogy náluk nem merült fel a szabadulóművész produkciójának közvetítése.

Rossz fényt vetett volna

Az RTL Klub szerdán azért nem vállalta a műsor közvetítését, mert a Merlini sajtóközleménye szerint 6300 kilogrammos Föld-Föld rakéta valójában papírból és deszkákból készült, fúvókája pedig egy virágcserépből, emellett az illuzionistának engedélyesem volt a balesetveszélyes rakéta fellövésére.

Kolosi az Indexnek nyilatkozva megemlítette azt is, a közvetítés igen sokba került volna, és a bizonytalan előjelek láttán az RTL komoly pénzügyi kockázatnak ítélte Merlini mutatványának sugárzását amellett, hogy az esetleg hiteltelen produkció szégyene a csatornára is rossz fényt vetett volna.