Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Betiltották a dzsihádista Miki egeret

2007.05.10. 09:29
A palesztin Miki egér műsora annyira radikális lett, hogy mind a Hamasz, mind a Fatah túlzásnak tartotta. Az USA és Izrael ellen lázító figura az iszlám világ jövőjét szerette volna megalapozni a gyerekek által.

A palesztin hírközlési miniszter, Musztafa Barguti szerint a magas hangon beszélő, ember nagyságú egér téves képet közvetített a nézőknek a palesztinoknak az izraeliekhez való hozzáállásáról. A Farfúr nevű, de egyértelműen a Disney-féle Miki egeret utánzó karaktert minisztériumi rendeletre levették az al-Aksza műsoráról, és megkezdték a műsor vizsgálatát. Farfúr minden péntek este a "Holnap úttörői" című műsorban keltette a gyűlöletet az Egyesült Államok és Izrael ellen, közölte az AP hírügynökség.


Farfour, az anti-Mikiegér

A figura a gyerekeknek szóló műsorban arra buzdította a célközönséget, hogy álljanak be valamelyik iszlám szervezetbe. "Te és én alapozzuk meg az iszlám világot, visszaadjuk az iszlám közösségnek régi dicsőségét, felszabadítjuk Jeruzsálemet és Irakot, és visszaadjuk a muzulmánoknak a gyilkos megszállói által elvett területeket" - mondta legutóbbi műsorában. A betelefonáló gyerekeknek a Hamasz Izrael-ellenes indulóit kellett elénekelniük.

A palesztin Miki egér műsorát a Mahmúd Abasz által irányított Fatah kezében lévő Palesztin Tévétársaság is bírálta. Az al-Aksza televíziót tavaly indították a Hamasz hívei, akik ezen kívül öt internetes híroldalt, egy nyomtatott újságot és egy rádióállomást üzemeltetnek.