Minimax: erősen kezdett az m+

2003.09.17. 16:05
Jelentős nézettségnövekedést produkált a Minimax esti m+ blokkja annak ellenére, hogy a nagy kábelhálózatokon egyelőre csak a megszokott rajzfilmek láthatók.
Nem felel meg a valóságnak, hogy a kábelhálózatokról eltűnne a Minimax - közölte a csatorna képviselője az Indexszel. Igaz ugyan, hogy a profilt módosító tévé esti m+ blokkját a nagyobb kábelszolgáltatók egyelőre nem terjesztik, ám a Minimax megszokott programja továbbra is zavartalanul fogható.

Mivel új csatornaként nem indulhatott el, hétfőtől a Minimax esti műsorblokkjaként látható az RTL Klub szórakoztató műsorait ismétlő m+. A nagy kábeltársaságok viszont - így a UPC és a Matáv Kábel is - egyelőre nem továbbítják ezt a blokkot a háztartásokba.

Hajós Balázs, a Minimax jogi képviselője az Indexnek nyilatkozva elmondta: új tévécsatorna indításához valóban szükség van az ORTT jóváhagyására, ám az ő esetükben csak annyi történt, hogy a Minimax rajzfilmcsatornából általános szórakoztató adóvá avanzsált, amit egyszerűen csak be kell jelenteni a médiahatóságnak.

Ahol tudják, nézik

A Minimax tovább tárgyal a nagy kábelszolgáltatókkal, elmondásuk szerint mostantól nem jogi, hanem üzleti szempontok alapján. Hajós szerint valószínó, hogy "egész hamar" megállapodásra jutnak, így az új műsorblokk széles körben élvezhető lesz.

A Minimax sajtóközleménye kiemeli: az AGB Hungary műszeres mérése szerint 2-3-szorosára emelkedett az adó esti nézettsége, vagyis az m+ eddig sikeres vállalkozásnak bizonyult.