Árpád
-2 °C
3 °C

Minimax: erősen kezdett az m+

2003.09.17. 16:05
Jelentős nézettségnövekedést produkált a Minimax esti m+ blokkja annak ellenére, hogy a nagy kábelhálózatokon egyelőre csak a megszokott rajzfilmek láthatók.
Nem felel meg a valóságnak, hogy a kábelhálózatokról eltűnne a Minimax - közölte a csatorna képviselője az Indexszel. Igaz ugyan, hogy a profilt módosító tévé esti m+ blokkját a nagyobb kábelszolgáltatók egyelőre nem terjesztik, ám a Minimax megszokott programja továbbra is zavartalanul fogható.

Mivel új csatornaként nem indulhatott el, hétfőtől a Minimax esti műsorblokkjaként látható az RTL Klub szórakoztató műsorait ismétlő m+. A nagy kábeltársaságok viszont - így a UPC és a Matáv Kábel is - egyelőre nem továbbítják ezt a blokkot a háztartásokba.

Hajós Balázs, a Minimax jogi képviselője az Indexnek nyilatkozva elmondta: új tévécsatorna indításához valóban szükség van az ORTT jóváhagyására, ám az ő esetükben csak annyi történt, hogy a Minimax rajzfilmcsatornából általános szórakoztató adóvá avanzsált, amit egyszerűen csak be kell jelenteni a médiahatóságnak.

Ahol tudják, nézik

A Minimax tovább tárgyal a nagy kábelszolgáltatókkal, elmondásuk szerint mostantól nem jogi, hanem üzleti szempontok alapján. Hajós szerint valószínó, hogy "egész hamar" megállapodásra jutnak, így az új műsorblokk széles körben élvezhető lesz.

A Minimax sajtóközleménye kiemeli: az AGB Hungary műszeres mérése szerint 2-3-szorosára emelkedett az adó esti nézettsége, vagyis az m+ eddig sikeres vállalkozásnak bizonyult.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?