Főműsoridőben szólhatnak be Gyurcsánynak

2005.05.10. 17:03
A Szóváltás a miniszterelnökkel című vitaműsorban bárki megvitathat bármit a miniszterelnökkel. Persze ha küld egy emeltdíjas sms-t.
A Házon Kívül címen már hetek óta futó politikai műsor különkiadásaként tűzné műsorra az RTL Klub azt a talkshow-t, amiben Gyurcsány Ferenc válaszolna a választópolgárok közvetlen kérdéseire.

A június 8-án Szóváltás a miniszterelnökkel címen jelentkező műsor nem a lakossági fórumok dramaturgiáját követné, nem a tömegből felállva lehetne kérdéseket intézni a pulpituson álló miniszterelnöknek; a kérdezők a miniszterelnökkel és a műsorvezetővel egy asztalnál beszélgetnének el aktuális témákról a közönség és a kamerák előtt. A miniszterelnök az egyórás műsorban több beszélgetőpartnerrel is asztalhoz ül majd, hogy több témakört is megvitassanak.

Sms-demokrácia

A beszélgetésre május 11-től lehet majd jelentkezni, természetesen emelt díjas sms-ben, de nem csak azok telefonálhatnak, akik a képernyőre akarnak kerülni, hiszen a beküldött kérdéseket, témaköröket, fel fogják használni a műsorban.

Gyurcsány Ferenc válaszait elfogadhatják vagy elutasíthatják a stúdióban ülő nézők, éppen úgy ahogy a parlamentben a képviselők szavaznak a miniszterekhez intézett kérdések megválaszolása után az azonnali kérdések órájában.

Az Index információi szerint az adást főműsirodőben, de valószínűleg már este tíz után vetíti majd az RTL Klub, de arról még nincs információ, hogy ki lesz a talkshow műsorvezetője.

"Nem tervezzük, hogy ebben a ciklusban még egyszer hasonló műsort szervezünk Gyurcsány Ferencnek, de a választások után valószínűleg újból jelentkezik majd a Szóváltás a miniszterelnökkel - mondta el az Indexnek Kováts Mihály, a Házon kívül felelős szerkesztője.

"Már a műsor címe sem indokolja, hogy Gyurcsány Ferenc után az ellenzék egyik képviselőjét, például Orbán Viktort is meghívják, hiszen a vitaműsornak éppen az a lényege, hogy az állampolgárok a kormányzat döntéseire reflektálhassanak." - tette hozzá Kováts.