Megállapodtak az újság-előfizetők kompenzálásról

2007.01.10. 14:07
A Medialog és a lapkiadók megállapodtak, hogy februárig kárpótolják azt a körülbelül 10 ezer előfizetőt, akik nem kapták meg az év elején az előfizetett lapokat.

A MédiaLog Fiege Zrt. és a lapkiadók kedden megállapodtak abban, hogy a MédiaLog február végéig teljes körű, méltányos és arányos árkompenzációt nyújt azoknak az előfizetőknek, akik nem, vagy csak késve kapták meg újságjukat - mondta el Rajos Éva, a Népszavát kiadó Editorial Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek kedden.

Rajos Éva hangsúlyozta, hogy eltérő mértékű kompenzációt kaphatnak azok, akik egyáltalán nem, és azok, akik késve kapták meg az előfizetett lapokat.

Az árkompenzáció mértékéről, részleteiről az előfizetők január végéig kapnak tájékoztatást, őket a beérkezett adatok alapján értesíti a lapterjesztő. A kompenzáció legkésőbb a februári díjbeszedés idején megtörténik.

Lengyel László, a MédiaLog igazgatóságának elnöke korábban elmondta, hogy a társasághoz érkezett adatok szerint mintegy 8-10 ezer ügyfél nem kapja meg egyáltalán újságját, vagy csak késéssel jut a megrendelt laphoz. Közülük 90 százalék a 240 ezer "napilapos ügyfél" közül kerül ki, az összes előfizető száma 800 ezer. Ez a hibaarány 4,5-5 százalék" - hangsúlyozta Lengyel László.

A panaszos hívások mintegy 60 százaléka a kiadókhoz, 40 százaléka a Médialoghoz érkezik be. Mivel egy-egy előfizető többször is bejelenti a problémát, a beérkező hívások száma megközelítette a 30-40 ezret.

Kiemelte, hogy a panaszosok fele-fele arányban oszlanak meg azok között, akik vagy nem szerepeltek az adatbázisban, illetve azok között, akik rajta vannak a listán, ám mégsem kapták meg a lapot. Ez esetben erről a MédiaLog értesíti a területi felügyelőket a hiba kijavítására.

Lengyel László elmondta, hogy a helyzet napról napra javul, és január közepéig  szeretnék elérni az 1 százalékos hibahatárt.