Szabad reklámban hülyézni

2007.07.03. 16:53
Az előző negyedévben az ORTT-hez érkezett ötvenhárom panasz közül legalább kilencben a hülyézős hirdetés ellen tiltakoztak.

Nem ütközik a médiatörvénybe a Media Markt hülyézős születésnapi reklámja - állapította meg kedden nyilvánosságra került nyilatkozatában az ORTT Panaszbizottsága.

A hirdetéssel kapcsolatos beadványok egyikét elutasító nyilatkozatban egyebek mellett az áll, "az eljáró tanács egyúttal tájékoztatja a panaszost arról, hogy a műsorszolgáltatások és az azokon belül közölt reklámok stílusának megítélése nem tartozik a Panaszbizottság hatáskörébe".

Horváth Patrik, a panaszbizottság leköszönő soros elnöke június végi sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy az előző negyedévben érkezett ötvenhárom panaszbeadvány közül legalább kilencben az egyik nagy elektronikai áruházlánc hirdetése ellen tiltakoztak.

 Közlése szerint néhányan etikai kifogásokat, míg mások személyes érintettséget említve hangoztatták kifogásaikat a "Hülye, aki nem ünnepel" mondatot tartalmazó reklámok láttán. Mint akkor elmondta: az ügyeket "hatáskör hiányában" átadták a médiahatóságnak, amely azonban visszaküldte azt.