Foglalkozásuk: magyar

2006.12.04. 09:47
A Jobbik a puszta létével erős ellenérv azokra az elképzelésekre, hogy elég a nagy pártokból, jöjjenek inkább a tiszták és az újak. Szerencsére van a Jobbiknak lapja is, aminek az a feladata, hogy a publikum elé tárja mindazokat a sötét ostobaságokat, amelyekre a párt épül.

Az újságot ma már Magyar Mércének hívják, előtte Magyarok Lapja volt, csak aztán a belső ellenség megpuccsolta, és ellopta a párttól, szert téve így egy kincset érő brandre. A Magyar Mércét a Jobbik Központi Bizottsága szerkeszti és írja, de egy pártlapnál ez akár normális is lenne, ha az illetők tudnának magyarul.


Nem tudom, mi a titka annak a jelenségnek, hogy az efféle emberek, akiknek Faludy szavaival az a foglalkozásuk, hogy magyarok, az istennek se képesek elsajátítani édes anyanyelvünket. A mellét, azt veri féltéglával, annyira magyar, meg megy dobolni az utcára, de bezzeg arra nincs agya, hogy ne írjon ellengethetetlen következményekről, többek közt.

Talán a Nagy-Magyarország alakú keresztrejtvény, az segít rajtuk egy picit. Aki még mindig mókának tartja Fodor Gábort Gabriellának hívni, azon már semmi se.

Az egy csöppet feltűnő, hogy a megszorítás kellős közepén egy szó nem esik gazdaságról, de hát nyilván síkhülye hozzá az egész Jobbik úgy, ahogy van. Nem baj, ehhez a kétszázalékos bohóckodáshoz nem kellenek számok, csak nagy, vérző szív. Viszont bizonyára létezik a radikáljobbosok közt gyakran idézett cigánytörvénynek vadmagyar változata, amely szerint nekik szabad lopni, például képeket. Ebből aztán olyan mulatságos történetek keverednek, hogy a magyar virágszálat egy echte amerikai zsidólány játssza el a hazafias poszteren, photoshoppal megnövesztett mellekkel. Működik a karma.

A novemberi számmal amúgy azt üzeni a Jobbik, hogy az utcai randalírozás nemes és dicső tett, illetve a magyarnaklevés fontos összetevője. Ennél már csak az jobb fej, aki tankkal vesz részt a magyarnaklevésben. Ennyi az aktualitás, a többit mindenki el tudja képzelni magának, aki látott már széljobbos szirszart kupacban. Cigányok, komcsik, tarsoly, trianontagadás, satöbbi. És siránkozás azon, hogy a Fidesz nem szövetkezik velük, pedig milyen jó lenne nekik együtt. Ahogy Nagy Ervin jobbikos főmagyar fogalmaz, lennének ők valódi szövetséges, nemcsak külcsín a Fidesz imázsán. Külcsín az imázson, az semmiképp.

Mindez valami irtózatos tördeléssel, a kommentárokban ötvözve a pravdás seggnyalást a pszichopata gyűlölködéssel. 290 forintért igen sovány áru, fajlagosan több idiotizmusra tehetünk szert, ha ebből inkább folyóbort veszünk egy szakadt kocsmában, helyben fogyasztva. Ha ehhez kényes az orrunk, dobjunk rá egy százast, és vegyünk Ufómagazint. Ha már igénytelen fanatikusokon akarunk röhögni.