Nem költözik a Magyar Rádió

2006.08.16. 09:53
Legkorábban jövőre dőlhet el, hogy jelenlegi központjában marad, vagy új székházba költözik a Magyar Rádió, nyilatkozta Such György, a közszolgálati média e hónap elején hivatalba lépett elnöke.

"Év vége előtt kizárt, hogy ebben bármilyen döntés szülessen" - mondta, megismételve azt a korábbi kijelentését, hogy "minél több időt töltök a rádióban, annál világosabb, hogy ez az ingatlanegyüttes a korszerű munkavégzésre nem kifejezetten alkalmas".

Such szerint a kérdésről az új gazdasági alelnök belépése után kezdenek gondolkodni. Azt, hogy költözik, vagy marad a cég, akkor mondja ki, amikor már "egy lépéssel előbbre" lát. Ez annyit jelent, hangsúlyozta, hogy ha az új székház mellett dönt, tudnia kell, hová és milyen feltételekkel kerülne az intézmény.

Az elnök emlékeztetett: ahhoz, hogy ebben a kérdésben lépjen, a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának felhatalmazására van szüksége.

Teljesen nyitott a kérdés

A Magyar Rádió székházprojektjére 2004 utolsó napjaiban kiírt pályázatot azért kellett egy évvel ezelőtt érvényesnek, de eredménytelennek minősíteni, mert elnök hiányában nem volt, aki a nyertessel szerződést kössön.

A Kondor Katalin mandátumának tavaly július 31-i lejártával kialakult - napra pontosan egy évig tartó - vezetői válság Such György hivatalba lépésével zárult le, de az új elnök július 10-i megválasztása után újságírói kérdésre azt nyilatkozta, hogy "székházügyben tájékozódnom kell".

Arra hivatkozva, hogy a kiírásban szereplő információk nem elegendőek ahhoz, hogy "bármilyen érdemi álláspontot el lehessen foglalni" a kérdésben, kijelentette: "Számomra teljesen nyitott a kérdés, nem olyan evidens az sem, hogy új székházba kell menni, de az sem, hogy itt kell maradni."