Gyula
7 °C
20 °C

Új kibeszélő műsor az MTV-n

2004.05.25. 11:16
A hidakat is feldíszítő Supergroup underground Heti Hetest indít az MTV-n. A megmondók között ott ül majd az Index kultúra rovatának vezetője is.
Finisbe érkezett az MTV kulturális műsoráért folytatott éles verseny. A Magyar Televízió Kulturális igazgatósága 2004 decemberében nyílt pályázatot írt ki a kedden esténként 9 órakor jelentkező exkluzív kulturális műsorának kitalálására és legyártására. A pályázat négy győztesének mindegyike 3-3 adást készíthetett el. A Győrffy Miklós nevével fémjelzett "Rakott", a Bakáts Tibor Settenkedő által késíztett "Konyak", valamint a Mélykuti Ilona és Bojár Iván András nevével behrangozott "Kultóra" után május 25-én kedden indul a pályázat negyedik nyertesének, a SuperGroupnak a "Gang" című kulturális műsora.

#alt#

A Gang alkotóinaki reményei szerint kísérlet arra, hogy a kultúráról nyíltabban, felszabadultabban, korszerűbben lehessen beszélni, mint azt a hagyományos programajánló jellegű magazinműsorok és az éjszakai "kiveséző" műsorok teszik. Ugyanakkor fontos az is, hogy a műsor a kultúra fogalmát tágan értelmezi. Témája a tömegkultúra, a közízlés, a közérzet, a környezet, az életmód, a mindennapi beszéd, a művészetek, a sport, a kommunikáció.

A műsorban újságírók, kritikusok, a magyar szellemi élet szabadfoglalkozású megmondói beszélgetnek majd aktuális témákról, művészetről, az általános közérzetről, és persze nőkről. Fáy Miklós, Para-Kovács Imre, Pálinkás Szűcs Róbert, Puzsér Róbert újságírók és kritikusok osztják majd az észt és persze ott lesz az Index kultúra rovatát vezető hobbihorgász és életmódriporter, Szily László is.