Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Megszorító csomag az MTV-nél is

2006.10.30. 15:26
Az intézmény radikálisan csökkentette például a túlórapénzek kifizetését, közben már megint a Nemzeti Audiovizuális Archívum közel ötmilliárd forintjára vár. Azt azonban nem tudni, mit is csinál az MTV ezért a pénzért.
Megszorító csomagot léptetett életbe a hónap elején a Magyar Televízió elnöke - erősítette meg hétfőn az MTI értesülését Holub Katalin szóvivő, aki a költséglefaragást az első lépésnek nevezte.

Hozzátette: Rudi Zoltán "radikálisan csökkentette" a kiküldetéseket, a túlórapénzek kifizetését és az új kötelezettségek vállalását.

Megválaszolatlanul hagyta ugyanakkor azt a kérdést, milyen más lépéseket terveznek a költségek csökkentése érdekében, illetve mekkora megtakarítást várnak a mostani intézkedésektől.

Holub Katalin egy hónapja beszélt arról az MTI érdeklődésére, hogy 800 millió és egymilliárd forint közötti pluszkiadást jelent az MTV-nek az áfa-emelés, valamint a bújtatott szerződések felszámolása.

Nevük mellőzését kérve nyilatkozó intézményi források arra hívták fel a figyelmet, hogy a felek mindmáig nem írták alá a közszolgálati médium és a kulturális tárca megállapodását a Nemzeti Audiovizuális Archívumnak idén átadandó anyagokról és az ellentételezés rendjéről.

A szóvivő erről szólva csak annyit közölt, hogy reményeik szerint a jövő hónapban megszületik a megállapodás, és az intézmény még az idén hozzájut a 2006-os állami költségvetésben számára e forrásból előirányzott, 4,75 milliárdos összeghez.

Ugyanakkor nem válaszolt arra a kérdésre, hogy milyen és mennyi anyag átadását vállalja az intézmény ezen összeg fejében.