Előbbre kerül az MTV Híradója

2006.09.05. 14:19
Mindkét csatornán fél órával hamarabb kezdődik majd a Híradó, így a kereskedelmi tévék híreivel ugyan még nem mérkőzik meg az MTV, de a nézők jobban össze tudják majd hasonlítani a hírműsorokat.

Mindkét csatornáján fél-fél órával előbbre hozza esti Híradóját a Magyar Televízió - tudta meg az MTI intézményi forrásokból.

"Azt tapasztaltuk, hogy az elmúlt években megváltoztak a tévénézők hírfogyasztási szokásai: sokan szeretnék már hamarabb megkapni a legfontosabb információkat" - közölte Holub Katalin szóvivőn keresztül Rudi Zoltán elnök kedden.

Tájékoztatás szerint a cél az, hogy aki "fél 8-kor már inkább tartalmas kikapcsolódásra vágyik, akkor se kelljen elkapcsolnia az MTV-ről; aki pedig a jól megszokott, hagyományos fél 8-as Híradót szereti, ezután is ugyanúgy számíthat rá" a kettes csatornán.

"Nem titkolt szándékunk az is, hogy felkínáljuk a nézőknek az összehasonlítás lehetőségét, mit néznek szívesebben: a kereskedelmi tévék bulvárhíreit - vagy a köztévé tartalmas, hasznos információit, a kereskedelmi tévékkel azonos szakmai színvonalon" - közölte.

"Ha a két típusú hírműsor egymást követi, a nézőknek lehetőségük van összevetni azokat és eldönthetik, mi a hasznosabb időtöltés: bruttó fél órában nettó öt perc hasznos információt és 25 perc időkiöltést kapni, vagy fordítva, bruttó fél óra alatt legalább 25 perc hasznos információhoz jutni" - fogalmaz a tévéelnök az MTI kérdésére írásban adott válaszában.