Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Előbbre kerül az MTV Híradója

2006.09.05. 14:19
Mindkét csatornán fél órával hamarabb kezdődik majd a Híradó, így a kereskedelmi tévék híreivel ugyan még nem mérkőzik meg az MTV, de a nézők jobban össze tudják majd hasonlítani a hírműsorokat.

Mindkét csatornáján fél-fél órával előbbre hozza esti Híradóját a Magyar Televízió - tudta meg az MTI intézményi forrásokból.

"Azt tapasztaltuk, hogy az elmúlt években megváltoztak a tévénézők hírfogyasztási szokásai: sokan szeretnék már hamarabb megkapni a legfontosabb információkat" - közölte Holub Katalin szóvivőn keresztül Rudi Zoltán elnök kedden.

Tájékoztatás szerint a cél az, hogy aki "fél 8-kor már inkább tartalmas kikapcsolódásra vágyik, akkor se kelljen elkapcsolnia az MTV-ről; aki pedig a jól megszokott, hagyományos fél 8-as Híradót szereti, ezután is ugyanúgy számíthat rá" a kettes csatornán.

"Nem titkolt szándékunk az is, hogy felkínáljuk a nézőknek az összehasonlítás lehetőségét, mit néznek szívesebben: a kereskedelmi tévék bulvárhíreit - vagy a köztévé tartalmas, hasznos információit, a kereskedelmi tévékkel azonos szakmai színvonalon" - közölte.

"Ha a két típusú hírműsor egymást követi, a nézőknek lehetőségük van összevetni azokat és eldönthetik, mi a hasznosabb időtöltés: bruttó fél órában nettó öt perc hasznos információt és 25 perc időkiöltést kapni, vagy fordítva, bruttó fél óra alatt legalább 25 perc hasznos információhoz jutni" - fogalmaz a tévéelnök az MTI kérdésére írásban adott válaszában.