Pert nyert az MTV az MTV ellen

2008.04.07. 15:14
A Magyar Televízió hiába perelte be a Music Television magyar változatát, a bíróság szerint lehet két MTV. A köztévé fellebbezik, és nem érti, hogy miért neki kéne fizetnie a nyolcmillió forintos perköltséget.

Elsőfokon elutasította a Fővárosi Bíróság a Magyar Televízió keresetét, amit még tavaly októberben nyújtott be a köztévé, arra hivatkozva, hogy a Viacom International által működtetett magyar Music Television jogtalanul használja az MTV védjegyet.

A közszolgálati csatorna akkor kizárólagos névhasználatot kérve fordult a bírósághoz, ugyanis álláspontjuk szerint az azonos védjegyhasználat olyan helyzetet idéz elő, ami a fogyasztók megtévesztésére ad okot azzal, hogy valótlanul összefüggést teremt a két teljesen különálló társaság, illetve a különböző tévécsatornák között.

A köztévé nem fogadja el a bíróság döntését, és fellebbezést nyújt be, de nemcsak az ítélet, hanem az indokolatlanul magasnak tartott nyolcmillió forintos perköltség ellen is.

Nem értik

"Kutatásaink szerint nagyon kicsi az átfedés a Music Television és a Magyar Televízió m1 és m2 csatornáinak nézői között, ráadásul a fent említett csatornák mind tartalmukban, mind megjelenésükben teljesen elkülönülnek egymástól. Ennél fogva a nézők nem téveszthetik össze ezen márkákat" - nyilatkozta még októberben az Index kérdésére reagálva Baranyai Szabolcs, az MTV Networks Magyarország marketingmenedzsere, a köztévéhez közel álló informátoraink szerint viszont a Magyar Televíziónak nem tetszett a Music Television bevezető kampánya, amit sokan a Magyar Televíziónak tulajdonítottak.