Judit
3 °C
7 °C

Pert nyert az MTV az MTV ellen

2008.04.07. 15:14
A Magyar Televízió hiába perelte be a Music Television magyar változatát, a bíróság szerint lehet két MTV. A köztévé fellebbezik, és nem érti, hogy miért neki kéne fizetnie a nyolcmillió forintos perköltséget.

Elsőfokon elutasította a Fővárosi Bíróság a Magyar Televízió keresetét, amit még tavaly októberben nyújtott be a köztévé, arra hivatkozva, hogy a Viacom International által működtetett magyar Music Television jogtalanul használja az MTV védjegyet.

A közszolgálati csatorna akkor kizárólagos névhasználatot kérve fordult a bírósághoz, ugyanis álláspontjuk szerint az azonos védjegyhasználat olyan helyzetet idéz elő, ami a fogyasztók megtévesztésére ad okot azzal, hogy valótlanul összefüggést teremt a két teljesen különálló társaság, illetve a különböző tévécsatornák között.

A köztévé nem fogadja el a bíróság döntését, és fellebbezést nyújt be, de nemcsak az ítélet, hanem az indokolatlanul magasnak tartott nyolcmillió forintos perköltség ellen is.

Nem értik

"Kutatásaink szerint nagyon kicsi az átfedés a Music Television és a Magyar Televízió m1 és m2 csatornáinak nézői között, ráadásul a fent említett csatornák mind tartalmukban, mind megjelenésükben teljesen elkülönülnek egymástól. Ennél fogva a nézők nem téveszthetik össze ezen márkákat" - nyilatkozta még októberben az Index kérdésére reagálva Baranyai Szabolcs, az MTV Networks Magyarország marketingmenedzsere, a köztévéhez közel álló informátoraink szerint viszont a Magyar Televíziónak nem tetszett a Music Television bevezető kampánya, amit sokan a Magyar Televíziónak tulajdonítottak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?