Műmilliomosnak udvarolnak a valóságshow-versenyzők

2002.12.09. 13:32
Jövő hónapban tűzik műsorra az Egyesült Államokban azt a valóságshow-t, melyben 20 hölgy verseng egy milliomos kegyeiért. A dúsgazdag playboy az utolsó epizódban - a boldogító igen után - vallja be, hogy valójában nincs egy vasa sem.
"Milliomos Joe" címmel indítja útjára az amerikai Fox televízió legújabb valóságközeli sorozatát, melyben 20 nő abban a tudatban versenyez a franciaországi birtokán élő playboy-házigazda kegyeiért, hogy legvégül feleségként élvezheti a férfi 50 millió dolláros örökségét. A valóság ennél azonban sokkal prózaibb: a vágy pőre tárgya egy csóró pasas.

Luxuskörülmények közé szőtt álvalóság

A sorozatot tavaly a legnagyobb titokban forgatták Franciaországban, ahol a 20 szerencsés jelöltet luxuskörülmények között kényeztette a talmi házigazda. A programban válogatott ínyencségek szerepelnek: privát vacsora az Eiffel-toronyban, romantikus lovaglások, borászkodás a birtok pincéiben. A producerek nem csak a versenyzők szemét vakították el ragyogással: a sorozat gyártói és a birtok személyzete is úgy tudták, hogy valódi milliomos a gazdájuk.

A boldogító igen után lehull a lepel

Készítői szerint a január 6-án induló sorozat lerántja a maszkot a produkcióba beválasztott 20 nő hátsó szándékairól. "A végén majd kiderül, hogy tényleg szerelemből csinálják-e az egészet" - sejtelmeskedett Mike Darnell, a csatorna valóság-ügyosztályának vezetője. A sorozat legvégén ugyanis a házigazda sorrendet állít fel a versenyzők között, sorszámuknak megfelelő értékű ékszerrel ajándékozza meg őket, és egyben megkéri az első helyezett kezét. Ha a kiválasztott igent mond, a műmilliomos bevallja az teljes igazságot: valójában nem is gazdag, hanem építőmunkásként dolgozik létminimum közeli fizetésért.

Az előzmény is sikeres volt

Gail Berman, a Fox Entertainment elnöke nagy botrányt és nézettséget vár az új sorozattól. Elvárásai nem alaptalanok, hiszen a csatornán korábban vetített - a mostanihoz hasonló koreográfiájú - "Agglegény" című valóságshow szintén nagyot kaszált.

A sorozatot gyártó produkciós iroda sem ma kezdte a pályát. Hírnevüket a "Kísértések szigete" című valóságshow-val alapozták meg, melyben az egzotikus szigetre vitt és ott szétválasztott párokat hétpróbás modellek próbálták elcsábítani.