Blanka, Bianka
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Tönkreteszik a csúszások a műsorújságokat

2003.02.04. 12:45
Nehezményezik a műsorújságok, hogy a valóságshow-k indulása óta mindennapossá váltak a jelentős csúszások a kereskedelmi tévék műsorában. Az állandó módosítások miatt a lapok főműsoridőben szinte használhatatlanná váltak, s emiatt forgalmuk is csökken.
Egységes fellépést fontolgatnak a műsorújságok a kereskedelmi tévék megbízhatatlan műsorszerkesztése miatt - írja a Népszabadság. A lapok, amelyekből összesen több mint egymillió példányt adnak el hetente, nem tudják követni a napról napra önkényesen változó programot. Így a - különösen a főműsoridőben gyakori - csúszások miatt szinte használhatatlanná váltak, ami a példányszámuk csökkenésében is megmutatkozik.

Az RTL Klub programigazgatója, Kolosi Péter a Népszabadságnak nyilatkozva arra hívta fel a figyelmet, hogy ezeknek a magazinoknak három hétre előre kell leadni a műsortervet, és a jelenlegi versenyhelyzetben ez túl hosszú idő. Kolosi a nézőknek azt javasolja, használják inkább a napilapokat, illetve a tévék teletextjét. Az RTV Részletes című műsorújság főszerkesztője ugyanakkor jelezte, hogy nem három hét, csak tíz nap az átfutási idejük.