Szívatja az MTV a Nap-Kelte műsorvezetőit

2007.09.20. 00:44
Az MTV közéleti főszerkesztősége levélben szólította fel a Nap TV vezetőségét, hogy műsorvezetőik szeptember 21-ig döntsenek arról: az MTV képernyőjén akarnak dolgozni, vagy más elektronikus médiumnál, mert a kettő összeférhetetlen – írja a Népszabadság online melléklete. A Nap-Kelte műsorvezetői közül ez Aczél Endrét, Orosz Józsefet és Bakács Tibort érinti.

A lap megkérdezte Aczélt és Oroszt, akik értetlenül álltak az eset előtt. "Aki ismeri a munkásságomat és a közszolgálati műsorszolgáltatási szabályzat összeférhetetlenségre vonatkozó passzusát, az feltehetően meg sem írt volna hasonló felszólítást" – fogalmazott Aczél, aki több éve vezeti a Klub Rádióban az Aczélsodrony című műsort. Orosz szintén a Klub Rádiónál szerkeszt műsort, de ez a munkája az MTV előtt már akkor is ismert volt, amikor három évvel ezelőtt meghívták a reggeli műsorhoz.

A Nap-Kelte producere, Gyárfás Tamás a lapnak elmondta, hogy az MTV kuratóriumi elnökségével a szerződések tárgyalásakor rögzítették, hogy kik lehetnek a Nap-Kelte műsorvezetői, és a jóváhagyott nevek között Aczél Endre is szerepelt. Ő egyébként a televízió ötven éves jubileumi sorozatán is dolgozott. "Nem értem, hogy ha ezt a műsort vezethette minden nap, akkor egyszer egy héten miért nem teheti ugyanezt a Nap-Keltében?"– nyilatkozta Gyárfás.