Délben is találhat aranyat

2008.08.28. 12:12
A férfi vízilabda-válogatottnak köszönhetően megjelent a nézettségi versenyben az m1 is. Az RTL Klub a tűzijátékot közvetítette, a Hal a tortán szépített a Tv2-n.

Az eddigi nézettségi eredmények szerint nem mozgatta meg a magyar nézőket a olimpiai tévéközvetítés. A múlt héten mégis megtört a jég, egyetlen olimpiai esemény, a magyar–amerikai pólómeccs mégis magas nézettséget ért el a közszolgálati egyes csatornán. A férfi vízilabdásainknak az összes televíziózó közül 1 millió 328 ezren szorítottak vasárnap délelőtt. A televíziókészülékek előtt és a helyszíni drukkolás is besegíthetett a győzelemben, ami meghozta Magyarországnak a harmadik aranyat . Nem csoda tehát, hogy a vízilabdameccsnél a díjátadó ceremóniára még többen voltak kíváncsiak (1 millió 436 ezer tévénéző).

34. hét
33. hét

A nézettségi rangsor élbolyában tehát három különböző csatorna három műsora szerepelt. Ennek ellenére a múlt héten is az RTL Klub fölényével zárult a nézettségi verseny.

Bár lehet, hogy az Olimpián igen, de a legnézettebb műsorok közötti versenyben nem a vízilabda-válogatottunk szerepelt a legjobban. A top50 első helyezettje az RTL Klub által közvetített augusztus 20-i tűzijáték volt (1 millió 892 ezer néző).

Újra jól úszik a hal

A múlt heti nézettségi eredményekhez képet ráerősített a Hal a tortán. Múlt héten már mind az öt adása szerepelt a legnézettebb műsorok ranglistáján. A főző-show pénteki adása 1 millió 382 ezer nézőt szerzett a Tv2-nek. Vagyis a múlt hét harmadik legnézettebb műsorát a Tv2 tudhatja magáénak a Hal a tortán pénteki adásával. A Vacsoracsata szerdai adását az RTL-en felváltotta a tűzijáték közvetítése. De a tévé legnézettebb adása, is jóval lemaradt (13. hely a top50-ben) a Hal a tortán-hoz képest, amit csak a tűzijáték és a vízilabda aranyérem átadása előzött meg.

A Hal a tortán a Tv2 húzó műsora. A hétfői adását a kereskedelmi korcsoport 27,7 százaléka nézte. Az ezt követő sorozatról már jó néhányan elkapcsoltak: az akkor még futó Vacsoracsatát (29 százalék) választották az Életfogytig zsaru (25,8 százalék) helyett. A folytatásban mindkét csatornán a szokásos hétfői sorozatokat nézhettük. Nézettségüknek köszönhetően az előbbihez hasonlóan váltakozott a két csatorna versenye, de összességében a A Tv2-ős Gyilkos számokat nézték többen (21,3 százalék), mint a Született nyomozókat (18,9 százalék) az RTL-en. Késő este pedig megnézhettük milyen ökológiai katasztrófát jósoltak Londonnak még 1992-ben. Az Őrült Stone-t a kereskedelmi korcsoport 22,7 százaléka nézte az RTL Klubon.

Jó csontok, rossz csontok

A másnap esti film a Tv2-n még ennyi nézőt sem vonzott, pedig nem is kezdődött olyan későn, mint az Őrült Stone. Talán ezen még sem kell annyira csodálkozni, mert a Tv2 a Hegylakó második részét vetette be (20,3 százalék). Christopher Lambert helyett inkább az elszabadult pszichopatákat választották többen. Az Egyedül a sötétben című film a tévénéző kereskedelmi korcsoport számára izgalmasabbnak bizonyult (23, 7 százalék).

Nagy sikere volt még Eddie Murphynek, mint Dr. Dolittle (26,8 százalék) szerdán kora este és a magyar Le a fejjel! című filmnek is. Ez utóbbit a szerdai ünnepi tűzijáték (43,7 százalék) utáni otthoni szórakozásképpen a tévénézők 29 százaléka választotta (a kereskedelmi korcsoportból). A Sárkány fia ezek mellet labdába sem rúghatott a Tv2-n (19,7 százalék). Folytatásként a késő esti a Túl nagy család ot is sokan nézték (26,6 százalék), míg a Chicagot a Tv2-n már jóval kevesebben (14, százalék).

Lehet, hogy a Hegylakó lerágott csont, de ugyanez akár elmondható a Több mit testőr című filmről is. Mégis nagy sikere volt (32, 1 százalék) a televíziózó közönség körében. A Tv2-n ekkor a Gyilkosokkal álmodó ment, jóval kisebb sikerrel (22, 8 százalék). A romantikus film legyőzte az izgalmakkal és paranormálissal teli thillert.

A nyomozókat nem húzza az Amish

Az egyik legkedveltebb sorozat, a Miami helyszínelők (33,6 százalék) megnyerte péntek estét az RTL Klubnak. A Tv2-ről valószínűleg sokan elkapcsoltak, ahol épen akkor ért véget a Hal a tortán (32,6 százalék) és elkezdődött a Szörnyek szigete (20 százalék).

A nyomozókat a Viasat nézői is kedveli. A kereskedelmi csatorna legnézettebb két műsora az ott szombaton vetített Miami helyszínelők (14,9 százalék) és A helyszínelők (14,2 százalék) volt vasárnap este. A hétvégi folytatásban a Szegény embert az Amish húzta a Tv2-n (23,7 százalék), eközben az RTL Klub a Salamon király kincse első (25,1 százalék) és második (28,7 százalék) részét is leadta. Az RTL Klubnak még egy film hozott több nézőt, a Törvényre törve című filmet Steven Seagallal a főszerepben a televíziók előtt ülő kereskedelmi korcsoport 31,5 százaléka látta. Eddie Murphyből talán már elég volt egyszer a héten, mert a 48 óra már kevesebb tévénézőt érdekelt.