Hiába erőlködik az MTV

2008.07.16. 13:15
A közszolgálati csatorna erőlködése már csak arra elég, hogy a Viasat3-mal versenyezzen. Továbbra is az RTL Klub vezet, de sokat hoz a Tv2-nek a Hal a tortán.

A múlt heti AGB- Nielsen adatok alapján újra erősödni látszik a közszolgálati csatorna (5,5 százalék, 28. hét), de közelébe sem ér a két vezető kereskedelmi csatornának. Az m1 Eb miatt megemelkedett nézettsége a mérkőzések közvetítése nélkül a korábbi szintre zuhant vissza (4,7 százalék, 27. hét).

Aktuális hét
Elöző hét

Az RTL Klub 1 millió 582 ezer nézőt köszönhet a Barátok köztnek. Berényiék mindennapjaival verseng rendszeresen a Hal a tortán főzős valóság show a Tv2-n. A múlt héten 1 millió 289 ezren követték, mit és hogyan főz Bangó Margit, Bíró Ica, Erdőhegyi Brigitta, Fekete László és Tilla.

Az RTL Széf című vetélkedőjére pár tízezerrel kevesebben, 1 millió 224 ezren voltak kiváncsiak.

Egyiptom kontra New York

A közszolgálati csatorna átlagos heti nézettsége ezen a héten a Viasat3 -éhoz került közelebb a legértékesebb, 18 és 49 év közötti korosztályban. Sőt, vasárnap jobban szerepelt az m1 (9,1 százalék), mint a Viasat3 (4,1 %). Ekkor a közszolgálati csatorna az Asterix és Obelix-el állt elő , (11,9 %), a Viasaton pedig Columbo, a New York-i helyszínelők és az Office sorozat két része ment.

Az RTL Klub új hétfő esti krimisorozata, a Született nyomozók második része jobban szerepelt (29,4 %), mint a Tv2 esti filmje, a Gyilkos körök (17,2 %) a televíziók előtt ülő kereskedelmi korcsoportban. A Dr. Addison tartotta, sőt egy kicsit növelte is az RTL Klub esti nézettségét (30,1 %).

Agymosás egy kis próféciával

Bár már az Agy-kontroll című sorozat ötödik része ment a múlt héten a Tv2-n, még sem rúg labdába (25,3 %) az RTL Klub Barátok köztjével szemben (40,1 %). A még első alkalommal tálalt RTL-es Prófécia című sorozat is (28,2 %) verte az ugyanakkor futó Agy- kontrollt. Második része (26,9 %) viszont már hasonló arányt ért el, mint a szintén a Tv2-n futó Hősök (26,3 %). Szerda éjszaka még mindig van a két kereskedelmi csatorna ajánlatán egy-egy sorozat. Az egyik az Euréka (Tv2, 20,3 %), a másik az Egység (RTL Klub 23,3 %). Ekkor is az RTL ért el jobb nézettségi eredményeket a tévék előtt éjszakázó, reklám szempontjából fontos korcsoport körében.

Csütörtök este a Tv2-n az Olvadás című filmben egy Los Angeles-i rendőr és riporter barátnője igyekezett megmenteni a Földet. A katasztrófafilm (27,3 %) több nézőt vonzott a kereskedelmi korcsoportból az RTL Klubon, mint az Éjszakai rohanás (24 %) a Tv2-n. Az este egyetlen sorozata, a Traveler (22,8 %) viszont már nem volt meggyőzőbb, mint Robert de Niro rohanása.

Rozsdás Terminátor

A Miami helyszínelőket nem csak a Viasat3-on követi nagy érdeklődéssel a kereskedelmi korcsoport, hanem az RTL Klubon is (36,5 %) péntek este. Nem csoda, mivel a Tv2-n ekkor Schwarzeneggert nézhettük volna sokadszorra, mint Terminátort(26,7 százalék).

Szombat és vasárnap estét is az RTL Klub előtt töltötte a tévécsatornák között szörföző nézők nagyobb része. Az Északi- tenger kalózai (28,6 %) alatt két filmet is levetített a Tv2 szombat este. A Szerelem a végzeten romantikus film 24,2 százalékos közönségarányt ért el, az azt követő Amerikai pite 2, pedig 25,1 százalékot. Az RTL késő esti box klubbjára pedig még többen felébredtek (35,9 %).

Vasárnap már inkább nyugodtabb szórakozást kerestek a televíziók előtt ülők. Többen választották ugyanis a Komolytalan komornyik című vígjátékot (31%) az RTL-en, mint a Tv2 fantasztikus filmjét, az Idővonal -at (21,2 %). A késő esti folytatás viszont pörgősebb filmeket kínált. A kereskedelmi korcsoport tévénézőinek 33,5 százalék nézte a Túl mindenen című akciófilmet az RTL Klubon. A Tv2 Pokoli tévétoronyát csak 17,1 százalékuk.