Ismétlésekkel is nyert az RTL

2009.01.21. 11:47
Whoopi Goldberg, Mel Gibson és Berényiék kilenc százalékos előnnyel nyerték meg az év harmadik hetét az RTL Klubnak. A Tv2 nézettségén még House doki sem tudott segíteni, alulmúlta saját múlt hetét is.

A múlt hét az RTL Klub elsöprő győzelmével végződött az AGB Nielsen nézettségi adatai alapján. A csatorna 30,8 százalékos kereskedelmi korcsoportban elért nézettségét a Tv2 9,2 százalékponttal múlta alul, és még a saját, előző heti eredményéhez (25 százalék) képest is rosszabbul szerepelt (21,6 százalék). A két kisebb csatorna, az m1 és a Viasat3 viszont jobban teljesített, mint az év második hetében.

3. hét
2. hét

A Hal a tortán a cikibb

Az ünnepek után visszaállt a régi rend: az m1 már nem hozott (önmagához képest) kiemelkedő nézőszámot (7,4 százalék- 1. hét), az RTL Klub pedig újra a Barátok közt-tel és a Fókusszal szakított nagyot az összes korosztályban. A Vacsoracsata annak ellenére is verte a Tv2 főzős műsorát, hogy a második héthez képest csökkent a nézettsége. Hasonló a helyzet a Barátok közt és a Jóban rosszban esetében is: Berényiék nézettsége kissé visszaesett, de a Tv2 sorozata, a Jóban rosszban még megközelíteni sem tudja az RTL-es vetélytársát kísérő érdeklődést.

3. hét
2. hét

A Tv2-es Megasztár hiányát még az esti filmek sem tudták pótolni, talán mert nem többszöri ismétlésekkel kellene próbálkozni. Az RTL Klubon Whoopi Goldberg az Apácashow 2. -vel és Mel Gibson a Maverickkel szerepelt jól. Mindkét film nézettsége messze meghaladta a Tv2 felhozatalát kísérő érdeklődést. A Gagyi mamit kilencszázezeren követték vasárnap este a tévék előtt ülő teljes korosztályból az apácás 1,5 millióval szemben. Ettől függetlenül a Tv2 a Gagyi lovagot is leadja. A Maverick egymilliójánál az Alatriste kapitány hatszázezres nézettségével maradt alul a Tv2.

Joshi délután, este a bűnök

A Tv2-n egyedül a kedd esti film, a Zsákutca (26,9 százalék) verte meg az RTL Klubos esti programot, a Detonatort (21 százalék). House doki (26,4 százalék) pedig felvette ugyan a versenyt az RTL Klub esti filmjével, de még így is Clint Eastwood nyerte meg a szerda estét az RTL Klubnak az Államérdekkel (27 százalék) a kereskedelmi korcsoportban.

A Tv2 még délután tudott az RTL Klub fölé kerekedni. A Joshi Bharat minden nap felülmúlja a Győzike iránti érdeklődést. A lélekbúvár szerdán szakított legnagyobbat (28,3 százalék- Győzike – 18,2 százalék). De a folytatásban a Tv2 új sorozata, már nem tudja megtartania nézőket. A Bostoni halottkémek a héten csak egyszer (a csütörtöki adásával, 25,4 százalék) tudta megverni az RTL-en párhuzamosan futó Mónika show-t (22,3 százalék).

Az RTL Klubnak a péntek esti bűnügyi sorozatok, a New York-i helyszínelők (26,8 százalék) és a Gyilkos elmék (31 százalék), és A főnök (23,8 százalék) jelentenek stabil nézettséget. Nem csoda, amikor a Tv2-n az Elbaltázott nászéjszaka (19,1 százalék) és a Hősök (15,4 százalék) ment.