Elindult a nézettségi hajrá

2008.10.02. 13:19
Bevetette a Tv2 Joshi Bharatot Mónika ellen. Az indiai lélekbúvárnak nehéz harca lesz, Mónika nézettsége ugyanis stabilnak tűnik. A Tv2-t inkább House doktor és Pókember tolta meg a nézettségi versenyben. Azonban az RTL Klub még így is vezet.

A két héttel ezelőtti Hal a tortán nézettségi rekordjának köszönhetően nagyot lódult a Tv2. Ez a lendület még a múlt héten is kitartott, ennek ellenére az RTL Klub és a Tv2 között tovább nőtt a távolság a nézettségi versenyben.

A két nagy kereskedelmi csatorna mellett azonban az m1 és a Viasat3 nézettsége inkább leszálló ágban van az AGB Nielsen adatai szerint.

39. hét
38. hét

Továbbra is a Barátok közt, a Vacsoracsata és a Fókusz erősíti az RTL Klub műsorstruktúráját. A Tv2 pedig, ha nem is rekordnézettséggel, de továbbra is a Hal a tortnánnal szerepel jól (1 millió 508 ezer).

39. hét
38. hét

Pókerő

A Hal a tortán mellett a Pókember második része (32,6 százalék) és a Doktor House is feljebb tolta a Tv2-t a nézettségi versenyben. Szerdán a Doktor House (34,4 százalék) a Halálos fegyver második részével került szembe (33,2 százalék, RTL Klub). Majd amikor a Tv2-n a Született feleségek (31 százalék, Tv2) következett, helyett már a tévénéző kereskedelmi korcsoportból többen válaszották inkább Mel Gibsont az RTL-en.

Új Bharatok

Új műsorokat is bevetettek a múlt héten a kereskedelmi csatornák. A Tv2 az indiai származású Joshi Bharatot. Az eredetileg színész és jós mostantól az RTL-es Mónikához hasonló megmondó lett. Az előzmények ellenére, vagy talán éppen azért, a Tv2 talk-show-ja (22,5 százalék) múlt hét hétfőn megelőzte a Kaméleont (20,4 százalék, RTL Klub). Sőt, szerdára még nagyobb lett a nézettsége: 26,9 százalék (ekkor Kaméleon: 23,3 százalék, RTL Klub). Azonban csütörtökre nagyot esett a kibeszélő show nézettsége (14,3 százalék - Kaméleon RTL Klub, 27,8 százalék).

Az RTL Klubon pedig a Fókusz különkiadásában ismerkedhettünk meg a Celeb vagyok, ments ki innen! című új műsor helyszínével szombaton, (26,3 százalék) a Forma-1-es időmérő edzés után (32,8 százalék). A Tv2 ekkor az Aranygyermek című filmmel tudott előrukkolni, amiben "mindenhétrejutó" Eddie Murphy játszotta a főszerepet. De nosztalgiázni is lehetett az m1-en a nyolcvanas évek magyar sorozataival, a Lindával (8,6 százalék) és az Angyalbőrben (8,2 százalék) katonaéletet bemutató filmmel.

Az m1-en pedig elindult a Sas Tamás Presszó című filmjének egyelőre 12 részes sorozat verziója (3,9 százalék).

A örök versenyzők

De az újrázás sem maradhatott el. Nemcsak Gibsont és Eddie Murphy-t láthattuk viszont a képernyőn, hanem Leslie Nielsen-t is, a Csupasz pisztoly 33 1/3-ban. Chuck Norrist pedig Az elnök zsoldosa 2-ben (24,3 százalék).

Természetfeletti tettek, Jim Carrey humora és a további jó szereposztás (Jennifer Aniston, Morgan Freeman) sem volt elegendő ahhoz, hogy a Minden6ó lekörözze Fábry Sándort. A csütörtökön 200. alkalommal jelentkező Fábry show-ban. Ez alkalomból ugyanis a kereskedelmi korcsoport tévénézőinek 38,6 százaléka választotta a show-t (RTL Klub) és 23,6 százalék Jim Carrey-t (Tv2).

Összehasonlításképpen: az Emmy-díjas Mad men-Reklámőrülteket jóval kevesebben nézték vasárnap este (3,7 százalék), mint azt, hogyan nyomoz a kedves kis angol hölgy, Miss Marple Nemesisként.

A kereskedelmi csatornák ajánlatán pedig Sharon Stone az Elemi ösztön második részében (27,4 százalék, RTL Klub) és a Különvéleményben Tom Cruise (21,6 százalék, Tv2)..