Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Itt van az ősz és a Barátok közt is

2008.09.06. 10:15
Új lendületet kapott az RTL Klub a nyári szünetről visszatért Berényi családnak köszönhetően. A Tv2-nek az új Megasztár castingja és House doki segít. A csatorna új kvízműsorát, a Cápákat viszont még egy gagyi sorozat is lemossa.

Visszatért a Barátok közt az RTL Klub képernyőjére, mindenki fellélegezhet. A rajongók mellett az RTL Klub vezetősége mindenképpen, hiszen a sorozat a csatorna legnézettebb műsora. A televíziókészülékek előtt ülő összes korosztályból átlagosan 1 millió 768 ezren nézték a múlt héten. A második legnézettebb műsor pedig az esti Hírek az RTL-en. Ez nem is meglepő, hiszen a néhány perces hírösszefoglalót a közkedvelt szappanopera két része között adják.

35. hét
34. hét

A múlt heti AGB Nielsen nézettségi eredmények szerint a Tv2 Hal a tortán főzős műsor a harmadik legnézettebb volt. Most azonban a Fókusszal és a Barátok közttel kerül szembe a műsorstruktúrában, így már nem tudta megtartani helyét.

34. hét

A Hal a tortánhoz hasonló profilú Vacsoracsata ugyan gyengébben szerepelt, mint Tv2-ős riválisa, de ezek a részek még csak ismétlések. A Tv2 sorozata, a Jóban rosszban is a nyári szünetről tért vissza, ennek ellenére a sorozatot rendre verik az RTL Klubon már másodjára főzőcskéző celebek.

Berényiék mellett a Fókusz is közkedvelt, az RTL Klub harmadik legnézettebb műsora volt a múlt héten.

Ki, mint vet

Nagy dobásnak gondolhatnánk a Tv2 új kvízműsorát, a Cápákat, hiszen az emberi kapzsiságra, irigységre alapoz. Egymás számára idegen emberek játszanak együtt a közös nyereményért. A végén aztán a számítógép osztja szét a megnyert pénzösszeget. A játékosok nem visznek haza semmit, ha nem tudnak megegyezni. Így várható a dögöljön meg a szomszéd tehene-effektus. Legjobb nézettséget a szerdai adással ért el (26,4 százalék), de ez még mindig kevesebb volt, mint annak az amerikai zsarus sorozatnak a nézettsége, ami már jó ideje fut az RTL-en. A Harc törvényét a kereskedelmi korcsoport 28,7 százaléka követte.

Szombat este elkezdődött a legújabb Megasztárok válogatása a Tv2-n. A casting egyértelműen elmosta (36 százalék) a már sokat látott Mrs. Doubtfire-t (22,8 százalék). Ettől még Robin Williams sem tudta megmenteni az RTL-t.

Dr. House kontra Berényi család

A Tv2-től viszont tényleg jó ötlet volt, hogy újra a műsorra tették a Dr. Houset. Bár a múlt hét szerdai adást (32,1 százalék) kicsivel lenyomták Berényiék (36,3 százalék), ennek ellenére egy kedvelt sorozat és egyben az egyik legnézettebb műsor a Tv2-n. Az azt követő Félholt című film (30,7 százalék) az RTL-en viszont már nem tudta megtartani a nézők többségét, House doki és társai küszködése az összedőlt irodaház egyetlen túlélőjéért (31,3 százalék) izgalmasabbnak bizonyult. A Tv2 Hősök (22,3 százalék) sorozata pedig újra elveszítette a nézetségi többséget a Félholttal szemben (32,7 százalék). Lehet, hogy tényleg sokan töltik le a sorozatot.

Csak egy maradhat: Eddie

Többrészes filmekben sem volt hiány a múlt héten. A Tv2 leadta a Hegylakó harmadik részét is. Már a második sem szerepelt túl erősen, ahogy azt megírtuk (20,3 százalék), de a Mágus című harmadik részt még ennyien sem nézték a televíziók előtt ülő kereskedelmi korcsoportból (17 százalék). Helyette inkább Pluto Nashre kapcsoltak ez a tévénéző korosztály, múlt héten kedden este (34, 4 százalék). Úgy tűnik minden hétre jut Eddie Murphyből az RTL-en.

Die Hard forever

A szombati casting után az örökzöld Taxi következett a Tv2-n. A négy részes francia vígjáték első két epizódja mindig jól szerepel a tévénézettségi versenyben. Nyár közepén az RTL Klub elé is sok nézőt (39,6 százalék) ültetett le a második része. A Tv2 múlt héten szombaton az első részt adta le (28,5 százalék). Sőt még a harmadik is jól sült el, de a negyedik rész elkészítésekor már kimerültek a film alkotói.

Az RTL Klub is egy többrészes klasszikussal állt elő: a Még drágább az életed az egyik legnézettebb film volt a múlt héten (36,4 százalék). Másnap a Tv2 szépített a Vejedre ütök című amerikai filmmel (33,6 százalék). Ezzel párhuzamosan az Apafej ment az RTL-en (25,3 százalék). A Vejedre ütölk talán az olyan nagy nevek miatt, mint Robert De Niro , Barbra Streisand , Dustin Hoffman , Ben Stiller és Teri Polo vitte el a nézők többségét a Tv2-nek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!