Berényiék nélkül féllábú az RTL

2008.08.06. 16:19
Az RTL Klub biztos nézettségi alapja, a Barátok közt és a Széf szabadságra vonult. Így a Tv2 ráerősíthetett a nyári pangásban, és hajszállal meg is verte konkurensét. A Hal a tortán jól teljesített a múlt héten, az ezerszer ismételt Pasikat persze, hogy elverte.

A Tv2 visszavághat picit, hiszen az RTL vakációra küldte Barátok köztöt és a Széfet. A múlt heti AGB Nielsen nézettségi adatok tanúsága szerint, ha kis mértékben is, de a Tv2 lenyomta az RTL Klubot, a nyári pangás közepette. A Viasat3 kicsit feljövőben volt, az m1 pedig nagyjából a szokott színvonalon szerepelt. Rosszul.

Aktuális hét
Elöző hét

Jól úszik a hal

Berényiék és a pénznyerős kvíz show hiányát pótolandó az RTL Klub újra bedobta Hernádi Juditot, Gálvölgyi Jánost és Bajor Imrét a Pasik magyar sorozattal, és a Vacsoracsatát. A Pasik hétfői erős kezdése (29,1 százalék) a Hal a tortán-t (25,4 százalék) is verte a Tv2-n a kereskedelmi korcsoportban. A hét további felében azonban a főző-show javára dőlt el a verseny. A Vacsoracsata a tavaszi részek ismétlése, így nem csoda, hogy a televíziók előtt ülők közül átlagosan csak 959 ezren követték a múlt héten.

Emellett a Tv2 továbbra is a Hal a tortán -nal nyomul. A heti átlagos nézettsége 1 millió 423 ezer fő volt az összes televíziózó korosztályból. 235 ezer nézővel növelve így a csatorna és a műsor nézettségét.

Aktuális hét

Eddie, Bruce és Jean Claude

A nyári időszakban különösen a főműsoridő esti óráira kiválasztott filmeken múlik a tévécsatornák nézettsége. Múlt héten ez a Tv2-nek ment jobban. A Beverly Hills-i zsaru harmadik részét 1 millió 460 ezren látták. Az RTL Klub-os Tiszta játszma (26,8 százalék) a kereskedelmi korcsoportban sem tudott versenyre kelni Eddie Murphy-vel (35,4 százalék). A korábban leadott második részt kissé nagyobb érdeklődés követte (a kereskedelmi korcsoport 38,8 százaléka nézte). Az RTL Klubnak a Forma 1 Magyar Nagydíj jelentette a nyár esti mentsvárat. A vasárnap délután televíziók előtt hűsölők közül 1 millió 458 ezer fő követte a versenyt.

Eddie Murphy-vel (35,4 százalék) az RTL Klub-os Tiszta játszma (26,8 százalék) sem tudott versenyre kelni a kereskedelmi korcsoportban. Ez kedd esti nézettség magas aránynak mondható, ha végignézünk a múlt heti eredményeken. Ugyanis a Die Hard, a Drágán add az életed (30,9 százalék) még ennyi nézőt sem érdekelt az RTL Klubon csütörtök este. Bruce Willis csütörtök esti RTL-es szereplése a Tv2-n futó Hal a tortán-nal került szembe (42,1 százalék). Azonban Jean Claude Van Damme a Tökéletes célpont -tal már nem tudta megtartani a Tv2 nézőit (25, 1 százalék).

Bruce Willis-t egyébként itthon is láthatjuk majd teljes életnagyságban. A 20th Century Fox tervei szerint ugyanis nálunk forgatnák a nyolcvanas évek akciósorozatának Szupercsapatnak a filmváltozatát.

Inlább a hal, mint a fantom

A pénteki Miami helyszínelők (34,8 százalék,RTL) is gyengébben szerepelt, mint a Hal a tortán (43 százalék,Tv2). A Fantom a mélyből pedig már annyi nézőt sem érdekelt (21,2 százalék) a Tv2-n, mint az RTL krimisorozata, a Váltságdíj (26,2 százalék). A késői időpont ellenére az Élőben Bagdadból továbbra is megmaradt a tévéző kereskedelmi korcsoport figyelme (25,6 százalék).

A hétvégi filmkínálat már délutánonként elkezdődött mindkét nagy csatornán. Az RTL Klub egy romantikus vígjátékkal, a Maradok!-al és benne a szép Sophie Marceau -val nyitott szombaton. Délután lévén nem aratott túl nagy sikert (21, 8százalék). A Tv2-n ekkor futó A boldogító nem még ennyi nézőt sem kötött le (17,3 százalék).

A Nagy Testvér mindent lát

Kora este Kenguru Jack ugrabugrált az RTL-en (25, 2 százalék). Ennél még Stallone '92-es alakítása is jobban bejött (35, 2 százalék) a tévénéző kereskedelmi korcsoportnak a Tv2-n. A folytatásban az Amerikai pite negyedik része nagyjából megtartotta a Tv2 nézőit (33, 8 százalék). Az amerikai vígjátéknak nem jelentett kihívást Chuck Norris filmje, a Karátos védelem (23,4 százalék).

Az RTL vasárnap az Austin Powers-el szépített (24,6 százalék) a Tv2-vel szemben, ahol akkor éppen Ted Danson kutatott a Loch Ness -i szörny után (19,2 százalék). Este Travoltát és Kristie Alley-t nézhettük a Nicsak ki beszél? vidám klasszikusban (30 százalék). Reese Witherspoon-ra a Doktor Szöszi második részében már kevesebben tartottak igényt (23,8 százalék, Tv2).

A hetet végül Demi Moore zárta a Tv2-n, Az esküdt című filmben való főszerepével (18,6 százalék). Az RTL Klubon pedig az orwell-i Nagy Testvérre emlékeztető hangulatban részesülhettek a nézők, A célpont bemérve amerikai akcióthillernek köszönhetően (20,2 százalék).