House és a celebek tolják a Tv2-t

2008.05.21. 15:37
A Tv2 némiképp erősödött a múlt héten, de csütörtöktől már nem tudott nyerni főműsoridőben. A Viasat3-at viszont a kereskedelmi célcsoportban esténként már többen nézik, mint az országos M1-et.

A múlt héten sem változott sok minden a nézettségi versenyben, a reklámozóknak kedves 18 és 49 év közötti korcsoportban az RTL Klub vezet, főműsoridőben a korcsoport 31,8 százaléka választotta átlagosan ezt az adót, míg a Tv2-re 26,6 százalék kapcsolt, vagyis a csatorna némiképp erősödött az utóbbi hetekben. A középmezőnyben viszont mindenképpen említésre méltó, hogy a május 12 és 18 között tartó héten az AGB Nielsen statisztikai adatai szerint a csak kábelhálózatokon fogható Viasat3 főműsoridőben megelőzte az MTV egyes programját. A 18 és 49 év közötti korcsoportban ugyanis átlagosan 5,7 százalék választotta a Viasatot és csak 5,3 százalék az m1-et. (A két adat a hibahatáron túl van, vagyis a különbség statisztikailag bizonyított).

Jól megy a Hal a tortán

A hét két legnézettebb műsora a Barátok közt, illetve a már pár hete új időpontban jelentkező Hal a tortán a Tv2-n. Nagyrészt ez utóbbi miatt erősödött egyébként észrevehetően a Tv2 nézettsége. Berényiék kalandjait átlagosan a négy évesnél idősebb lakosság 1 millió 635 ezer tagja látta, míg a celebek főzőshow-jára 1 millió 385 ezren voltak kíváncsiak.

Múlt hétfő este a TV2-n Jim Carrey és a Vészhelyzet Abbyje szórakoztatta a tévénézőket a Hanta Boy című filmben, míg az RTL Klub a Szakítópróba című vígjátékkal állt elő. A műsorok érdekessége, hogy ezúttal szinte fej-fej mellett teljesített a két adó, a Tv2-t az éppen tévé előtt ülő 18 és 49 év közöttiek 30,6 százaléka, míg az RTL Klubot 30,3 százaléka nézte. A Tv2 ugyan rendre erősebb a teljes lakosság körében, ezúttal mégis az RTL Klub vígjátéka teljesített jobban, ha ezt az adatsort nézzük (25,8 százalékos közönségarány a 23,3-al szemben).

Kedden is megközelítette a Tv2-t az RTL Klubot, a Mel Gibsonnal támadó Air America 29 százalékos közönségarányt hozott a kereskedelmi célcsoportban, míg a Vészhelyzet 30,6 százalékot. Szerdán pedig Doktor House fölényesen nyert a maga 35 százalékos kereskedelmi közönségarányával a Harrison Ford-féle Temetetlen múlttal szemben (27,6 százalékos kereskedelmi közönségarány).

Szerdától nem ment a Tv2-nek

A hét második felében azonban már nem nagyon tudott nyerni főműsoridőben a Tv2, az Igazság ára még szerdán mindössze 17,5 százalékos közönségarányt tudott felmutatni a 18-49 évesek körében, és a teljes lakosságból is mindössze 570 ezren nézték.

A kéthetente ismétlődő Fábry– show hasonló embertömeget érdekelt. Ebben az adásban a Stand up comedy művelői mellett külföldi filmek magyar szinkronizálóival is együtt nevettetett a showman.

Csütörtökön Fábry mindent vitt (1 millió 344 ezren nézték, míg vele szemben az Ördög maga című filmet mindössze 662 ezer embert érdekelt a teljes lakosságból), Pénteken a Született feleségek kikapott a Miami helyszínelőktől (23,9 százalékos közönségarány a 35-etel szemben a kereskedelmi korcsoportban). Vasárnap pedig 1 millió 312 ezer ember nézte meg Eddie Murphyt a Lánchídon az Én a kém című filmben, miközben A TV2-n ekkor Van Helsing vámpírvadászata mindössze 898 ezer embert vonzott.