Szolgál, véd és megint dühbe jön

2008.12.17. 11:40
Az RTL Klub Sandra Bullocknak és a táncos shownak köszönheti első helyét a nézettségi versenyben. A kereskedelmi korcsoportban Bud Spencer és Terence Hill szakított nagyot, viszont a Barátok közt korábbi eredményeihez képest nem pörög. A Tv2 inkább a délutáni és a hétfő esti sorozataiban erős. Múlt héten nem volt Megasztár, amit még két amerikai filmmel sem tudott pótolni a csatorna.

A két nagy kereskedelmi csatorna nézettsége csökken, míg a két kisebb csatorna: az m1 és a Viasat3 kicsit erősödött. Az RTL Klub 31,7 százalékos átlagos nézettséget hozott. A Tv2 pedig egy százalékkal teljesített gyengébben, mint az előző héten. Ezzel ismét a második helyet szerezte meg a nézettségi versenyben. A Viasat3 (6,8 százalék) továbbra is a harmadik, a múlt héten is jobban szerepelt, mint az m1 (5,7 százalék).

50. hét - átlagos nézettség, 18-49 évesek, főműsoridő
49. hét - átlagos nézettség, 18-49 évesek, főműsoridő

Az RTL Klub a Szombat esti láz több mint kétmilliós nézettségével (2 millió 141 ezer) és a Beépített szépség második részével (1 millió 745 ezer néző) is tarolt.

50. hét - televíziózó összes korosztály

A heti sorozatok közül a Barátok közt átlagosan veszített nézőtáborából és nézettsége a Fókusz szintjére esett. De a rivális műsorok a Tv2-n, a Hal a tortán és a Jóban rosszban még így sem rúghatnak labdában.

50. hét - televíziózó összes korosztály, átlagos heti nézettség
49. hét - televíziózó összes korosztály, átlagos heti nézettség

Az estékben az RTL Klub volt erősebb. Egyedül a hétfőt nyerte a Tv2, az NCIS- Tengerészeti helyszínelőkkel (32,4 százalék) és az azt követő a Gyilkos számokkal (26,5 százalék). Győzike (25,8 százalék) majd a stand up commedyvel a Showder Klubban (25,4 százalék) fellépők kevesebb nézőt szereztek az RTL Klubnak.

Délutánonként viszont a Tv2 erősebb. A Joshi Bharat átlagos nézettsége meghaladja az egy milliót a tévék előtt ülő összes korosztályban, viszont a Fogd a pénzt és fuss! tippelgetős kvízműsor a fél milliós átlagos nézőszámtól is messze van. A folytatásban a Mónika show (RTL Klub) és a Szellemekkel suttogó (Tv2) hasonló arányban csábítja a délutáni tévénézőket a képernyők elé. A két műsor hétfői adása fej-fej mellett végzett: a Mónika show-t a tévéző kereskedelmi korcsoport 28 százaléka, míg Jennifer Love Hewitt-ot 27,4 százalékuk látta. Mónika és Jennifer versenye a hét minden napjára jellemző volt. Kedden és csütörtökön a szellemek nyertek 24,7 százalékos és 27,2 százalékos aránnyal. Ekkor Mónikára a kereskedelmi korcsoportból 20,6 és 21,4 százalék kapcsolt.

50. hét - televíziózó összes korosztály

Nasgyvizit csak nekünk

A keddi kórházi hangulat is nagyon kedvelt az RTL Klubon. A Vészhelyzet (29,7 százalék) és a Grace klinika (31,8 százalék) jóval nagyobb nézettségnek örvendett, mint Wesley Snipes Halálugrása (20,8 százalék, Tv2). Az egészségügyiek harcos élete a Tv2-n is meghozta a kedvező nézettségi szintet: a Doktor House (31,4 százalék, Tv2) lenyomta Schwarzeneggert az Ítéletnap című filmben (25,7 százalék, RTL Klub).

Másnap az RTL Klub nyerte az estét: a régi magyar klasszikusból újraforgatott Meseautó (29, 6 százalék) megnyerte a csütörtök estét az RTL Klubnak a Sodró lendülettel szemben (22,1 százalék, Tv2).

A két jóbarát, a mesés autó és a hosszú lábak

Klasszikusokban erős volt az RTL Klub a múlt héten. Bud Spencer és Terence Hill az ..és megint dühbe jövünk vígjátékkal még a Barátok közt átlagos nézettségét is felülmúlta a kereskedelmi korcsoportban (42,6 százalék). Ehhez képest a Kémkölykök (15,8 százalék) és a Senorita Szöszi (12,5 százalék) messze alul maradt.

Múlt hétvégén a Miniszoknyás Mikulás jelentette a karácsonyi hangulatot. A Tv2-ős mini nagyobb sikert aratott (25,1 százalék), mint Jackie Chan az RTL Klubon (22,6) a Mennydörgés című filmnmel. Annak ellenére, hogy a Szombat esti láz az össze tévénézőből több mint kétmilliót érdekelt, a kereskedelmi korcsoportban nem járt kimagasló eredménnyel (31,6 százalék). Bár még így is kedveltebb volt, mint az Egy bébiszitter naplója (26,9 százalék, Tv2), vagy az Amerikai pite harmadik része (22,3 százalék, Tv2).

A hetet végül két dögös nő zárta. A Tomb Raider Angelina Jolie (23,2 százalék, Tv2) és Sandra Bullock a Beépített szépség második részében (40,7 százalék, RTL Klub).