Lehúzzák a Cápák a Tv2-t

2008.09.17. 14:23
Az RTL Klub nagyot szakított a Barátok közttel, és hozta a szokásos formáját, megnyerte a nézettségi versenyt. A Tv2-n már nem szerepel olyan jól a Megasztár castingja, de néhány filmmel még szépítette az egyébként süllyedő nézettségét.

Az AGB Nielsen adatai szerint a már hagyományosnak mondható nézettségi eredmény állt elő a múlt héten is: az RTL Klub nyert. Sőt, múlt heti átlagos nézettsége (31,4 százalék-37. hét) még az előző hetinél (29,9 százalék-36. hét) is magasabb lett. Legnagyobb versenytársa, a Tv2 viszont gyengébben szerepelt a múlt héten (25 százalék-37. hét), mint korábban (26,6 százalék-36. hét). A kereskedelmi Viasat3 és a közszolgálati egyes pedig kissé feljövőben.

37. hét
36. hét

A Barátok közt örök

Az RTL Klub műsorstruktúrájából legnézettebb Barátok közt a múlt héten átlagosan kicsit több (1 millió 652 ezer) nézőt szerzett, mint korábban (1 millió 647 ezer néző). A Fókusz növekvő nézőszámot mutathatott fel, de a Vacsoracsata kevesebb nézőt hozott az RTL Klubnak. Ez nem is meglepő, hiszen a sorozat korábbi részeinek ismétlését vetítik, új epizódokat a jövő héttől láthatunk. A Tv2 hasonló főzős műsora, a Hal a tortán viszont nem ismétlés, mégis kevesebb (1 millió 303 ezer) embert ültetett le a tévék elé, mint korábban (1 millió 421 ezer néző-36.hét). A csatorna szappanoperája, a Jóban rosszban viszont 59 ezerrel több tévénézőt nyert meg. De ez még így sem mondható magas nézettségnek. Különösen ha figyelembe vesszük, hogy sorozata, az RTL Klub Vacsoracsatájának ismétléseivel kerül szembe.

37. hét
36. hét

Randik és a cobra

A Tv2 Az 50 első randival szakított igazán nagyot. A tévénéző összes korosztályból 1 millió 469 ezren nézték Adam Sandlert és Drew Barrymore-t vasárnap este. A csatornának ez nagy nézettséget jelentett, de még mindig kevesebb volt, mint a Cobra11 nézőszáma. A vasárnap kora este vetített német sorozat az összes tévénéző korosztályból 1 millió 555 ezer nézőt ültetett le az RTL Klub elé. Ekkor a Tv2-n a Napló ment és jóval kisebb érdeklődés követte (1 millió 367 ezer néző).

Tűz, pisztoly és drog

A Cápákat továbbra is veri a Mónika Show. A Tv2 kvízműsorának leggyengébb szereplését (16 százalék), a keddi adást Mónika beszélgetős műsorának nézettsége magasan felülmúlta (25,7 százalék). Aztán este a Csupasz pisztollyal próbálkozott a Tv2 (28,3 százalék), de Leslie Nielsen csak az első félórában tudta megnyerni a nézőket az RTL Klubos Tűzhányóval szemben (29,6 százalék). Talán a remek színész, Tommy Lee Jones alakításának nem tudtak ellenállni a nézők.

A Tv2 kedvelt sorozata a Doktor House, de még ez sem tudta átcsábítani az RTL Klub nézőit Berényiéktől. A film első fél órájában a Barátok közt (31,2 százalék) vezetett House dokival (27,8 százalék) szemben. Később hasonló huzavona folyt a két csatorna között a Nico és a Született feleségek között is. De Steven Segal Nicoként drogszállítmány után nyomozott, és ez érdekesebbnek (29,1 százalék) bizonyult, mint a feleségek kalandjai (28,8 százalék).

Az amerikai katasztrófára emlékezve a Tv2 levetítette a World Trade Centert Nicolas Cage-el a főszerepben (24,7 százalék). De a remek színész és a tragikus téma sem volt elegendő ahhoz, hogy a többség ne a Fábry Show-t válassza az RTL Klubon (33 százalék).

Nekem nyolc Jackie Chan

Magas nézettséget ért el a Miami helyszínelők az RTL Klubon (41,3 százalék), ami talán a Tv2 felhozatalának is köszönhető volt. A helyszínelők alatt ugyanis a nagyon lapos A bátrak hazája című film 15,4 százalékos közönségaránnyal futott. Ezzel a délutáni Cápák kvízműsor nézettségi arányánál is alacsonyabbat sikerült elérni.

Kis javulást csak a Megasztár castingja jelentett a Tv2-nek szombaton este (29,8 százalék). De ezt sem nézték sokkal többen, mint az RTL Klubos (29,1 százalék) Nekem 8-at. A Tv2 a folytatással veszített sok nézőt: Jackie Chan Első csapásáról (20,7 százalék) sokan átpártoltak a Nekem 8-ra és valószínűleg maradtak is az RTL Klubon a Con Air- Fegyencjáratra (39 százalék), ahol a héten már a World Trade Centerben tűzoltóként életet mentő Nicolas Cage-et láthattuk. Bár mellette még sok más jó színész is játszott, mint például John Malkocich vagy Steve Buscemi.

A hét a nagy nézettségű Az 50 első randival záródott (35,1 százalék), és a Mr. és Mrs. Smith is labdába rúgott az RTL Klubon, méghozzá jó erősen (33,6 százalék). A késő esti Heti hetest végül még ennél is többen nézték az RTL-en (36,9 százalék).