Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Vizsgálat indul Horn halálhíre miatt a Népszabadságban

2007.10.09. 15:25
Mindkét főszerkesztő-helyettes beadta a lemondását, miután rövid ideig Horn Gyula halálhírét keltették a Népszabadság honlapján. A végső döntést a szerkesztőség hozza majd meg csütörtökön, addig is a Népszabadság elnézést kért.
A főszerkesztő vizsgálatot indít

Vizsgálatot rendelt el a Népszabadság főszerkesztője amiatt, hogy hétfő este a napilap internetes oldalán közzétettek egy, később tévesnek bizonyult hírt Horn Gyula volt miniszterelnök haláláról; ezt maga főszerkesztő, Vörös T. Károly közölte az MTI-vel.

A keddi közlés szerint az ügyben csütörtökön, a tulajdonosokkal egyeztetve hoz döntést a szerkesztőség - általa megnevezni nem kívánt - "két vezető munkatársa" ügyében.

A Magyar Rádiónak Vörös T. Károly azt is elmondta, mindkét, az ügyben érintett főszerkesztő-helyettes is a felmentését kérte. Az Index információi szerint az ügyeletes főszerkesztő-helyettes, Nagy Csaba utasítására került a hír a Nol.hu-ra, de a tévesnek bizonyult információ a másik főszerkesztő-helyettestől, Tamás Ervintől származott.

"Horn Gyula halálhíre szerencsére alaptalannak bizonyult. Elnézést kérünk" - írta internetes honlapján a Népszabadság, amiért "hétfőn este kilenc óra előtt néhány másodpercig látható volt címlapunkon az a téves információn alapuló gyorshír, amelyben Horn Gyula halálhírét keltettük".

"Az információ szerencsére alaptalannak bizonyult. A volt miniszterelnöktől és az olvasóktól elnézést kérünk" - áll A szerk. aláírású közleményben.

A hírt leggyorsabban a Stop.hu leplezte le, aki cikkében már cáfolta is a Népszabadság értesüléseit. Az EchoTv viszont ellenőrizetlenül átvette az információt, és bemondták a volt miniszterelnök haláláról szóló hírt.

Horn Gyula állapota változatlan

Horn Gyula állapota változatlan, további gyógykezelése indokolt - nyilatkozta Grósz Andor, az Állami Egészségügyi Központ főigazgató-helyettese az MTI megkeresésére kedden. Hozzátette: Horn Gyula családjának kérésére ad tájékoztatást, de ennél többet nem mondhat.

Horn Gyula volt szocialista miniszterelnök hetek óta kórházban van, arról eddig sem nyilatkozott senki, hogy pontosan mivel kezelik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!