Friderika
13 °C
29 °C

Vizsgálat indul Horn halálhíre miatt a Népszabadságban

2007.10.09. 15:25
Mindkét főszerkesztő-helyettes beadta a lemondását, miután rövid ideig Horn Gyula halálhírét keltették a Népszabadság honlapján. A végső döntést a szerkesztőség hozza majd meg csütörtökön, addig is a Népszabadság elnézést kért.
A főszerkesztő vizsgálatot indít

Vizsgálatot rendelt el a Népszabadság főszerkesztője amiatt, hogy hétfő este a napilap internetes oldalán közzétettek egy, később tévesnek bizonyult hírt Horn Gyula volt miniszterelnök haláláról; ezt maga főszerkesztő, Vörös T. Károly közölte az MTI-vel.

A keddi közlés szerint az ügyben csütörtökön, a tulajdonosokkal egyeztetve hoz döntést a szerkesztőség - általa megnevezni nem kívánt - "két vezető munkatársa" ügyében.

A Magyar Rádiónak Vörös T. Károly azt is elmondta, mindkét, az ügyben érintett főszerkesztő-helyettes is a felmentését kérte. Az Index információi szerint az ügyeletes főszerkesztő-helyettes, Nagy Csaba utasítására került a hír a Nol.hu-ra, de a tévesnek bizonyult információ a másik főszerkesztő-helyettestől, Tamás Ervintől származott.

"Horn Gyula halálhíre szerencsére alaptalannak bizonyult. Elnézést kérünk" - írta internetes honlapján a Népszabadság, amiért "hétfőn este kilenc óra előtt néhány másodpercig látható volt címlapunkon az a téves információn alapuló gyorshír, amelyben Horn Gyula halálhírét keltettük".

"Az információ szerencsére alaptalannak bizonyult. A volt miniszterelnöktől és az olvasóktól elnézést kérünk" - áll A szerk. aláírású közleményben.

A hírt leggyorsabban a Stop.hu leplezte le, aki cikkében már cáfolta is a Népszabadság értesüléseit. Az EchoTv viszont ellenőrizetlenül átvette az információt, és bemondták a volt miniszterelnök haláláról szóló hírt.

Horn Gyula állapota változatlan

Horn Gyula állapota változatlan, további gyógykezelése indokolt - nyilatkozta Grósz Andor, az Állami Egészségügyi Központ főigazgató-helyettese az MTI megkeresésére kedden. Hozzátette: Horn Gyula családjának kérésére ad tájékoztatást, de ennél többet nem mondhat.

Horn Gyula volt szocialista miniszterelnök hetek óta kórházban van, arról eddig sem nyilatkozott senki, hogy pontosan mivel kezelik.